Pancar in Crnković uspešna v Mantovi

Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in Luka Crnković (APJ Racing Team) sta bila minuli vikend uspešna na šesti dirki evropskega prvenstva EMX 125 v Mantovi.


Udeležba je bila tudi v Italiji izjemna, na dirki je tekmovalo kar 59 motokrosistov. Z uvrstitvijo med deseterico je tokrat presenetil hrvaški tekmovalec Luka Crnković, ki tekmuje za AMZS. V prvi vožnji je bil na odličnem osmem mestu, drugo je končal na štirinajstem mestu, skupno je bil deseti.

Jan Pancar se je na dirko uvrstil s petim časom svoje kvalifikacijske skupine. Na dirki se je v prvi vožnji zaletel v sotekmovalca, s katerim sta padla. Dirko je nadaljeval z zadnjega mesta, do konca je napredoval na petnajsto mesto. V drugi vožnji pa je bil v prvem ovinku po startu udeležen v skupinski padec, pri čemer so ga celo povozili. K sreči je lahko nadaljeval in se je prebil na sedemnajsto mesto. Skupno je italijansko dirko končal kot šestnajsti.

Zmagal je ponovno Francoz Stephen Rubini

Dirko je zaradi poškodbe izpustil Luka Milec (APJ Racing Team), ki je na treningu tri dni pred dirko utrpel zlom ključnice.

VSI REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji