Gajser se je pred dopustom družil z novinarji

Motokrosist Tim Gajser je pred enomesečnim poletnim premorom v domačem kraju, na Dvorcu Štatenberg, medijem predstavil podrobnosti o svojih nedavnih uspehih ter načrte za zadnji del sezone. Najprej bo motor za teden dni postavil v garažo in se brezskrbno odpravil na morje, nato pa sledijo novi treningi in zaključek sezone.


Gajser se je pravkar vrnil iz Italije, kjer je na dvanajsti dirki sezone v svetovnem prvenstvu dosegel že sedmo zmago letos, njegov nedavni uspeh pa je v živo pospremilo več sto slovenskih navijačev, ki so za svojega ljubljenca navijali ob progi v Mantovi. Letos slabši kot tretji sploh še ni bil, kar samo priča o njegovi premoči v elitnem razredu.

Uvodoma je spregovoril predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik. S ponosom je govoril o devetnajstletnem motokrosistu, ki je zaradi svojih uspehov in skromnosti idol vedno več mladih po celem svetu, ob tem pa izpostavil, da se je Tim prvič predstavil na dirki svetovnega prvenstva že, ko je imel vsega štiri leta in je v Radizelu med obema vožnjama dirke svetovnega prvenstva s petdeset kubičnim motorjem preizkusil progo.

O Timu sta s ponosom govorila tudi župan občine Makole Franc Majcen, ki se zaveda, kakšna čast je imeti tako pomembnega sovaščana in župan sosednje občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar, ki Tima pozna že od malih nog.

 

Za Tima so pretekli vikend v Italiji navijali številni domači navijači, kar ga vedno še dodatno motivira. »Res je bilo neverjetno videti toliko navijačev in toliko slovenskih zastav. Vsakič, ko sem peljal mimo ovinka, kjer so me bučno bodrili slovenski navijači, sem doživljal posebne občutke, ki se ne dajo opisati,« je vzdušje opisal Gajser, ki se svojim navijačem po vsaki dirki javno zahvali.

 »Še sam sem navdušen nad svojimi uspehi in ne morem verjeti, kaj vse mi letos uspeva. Pričakoval sem tesnejše dvoboje. Na dirki v Italiji sva se odlično borila z domačinom Antonijem Cairolijem, nekajkrat je bilo res zelo blizu padca. Po dirki mi je celo poslal sporočilo,« je o konkurentih povedal Makolčan in dodal: »Škoda, da je se poškodoval Romain Febvre. Nihče si ne želi, da bi se kdorkoli poškodoval in bi na tak način lažje prišel do uspeha.« Febvre je bil namreč do nedavnega Gajserjev največji tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka, po poškodbi  izpred dveh tednov pa je moral zadnjo dirko celo izpustiti, zato si je Gajser privozil še več točkovne prednosti. Ta zdaj znaša že dvaindevetdeset točk, kar pomeni, da ima naš tekmovalec v seštevku prvenstva skoraj za dve celi dirki prednosti pred drugo uvrščenim motokrosistom.

Na vprašanje, ali bo ob koncu sezone na račun prednosti tudi kaj taktiziral, je Gajser odgovoril: »Morda mi ne bo treba na vseh dirkah voziti na polno in na vsak način zmagati, kajti normalno je, da ti vse proge ne ležijo. Vendar pa ne razmišljam o tem, da bi katero od prihodnjih dirk izpustil. Sezono bom do konca odpeljal v celoti.«

Po prvih zelo uspešnih dirkah, je zabeležil nekaj padcev. Čeprav se je kljub temu še vedno uvrščal na zmagovalne stopničke, sta se po tem z očetom Bogomirjem podrobneje pogovorila in Tim je znova prešel v zmagovalni ritem. »Mislim, da je bil marsikateri padec posledica neučakanosti. S Timom sva se pogovorila, kajti vse je v glavi in zato sem mu dal nekaj nasvetov, ki so se znova izkazali za točne, saj je na naslednjih dirkah ponovno vozil skoraj brez napak,« je o taktiki povedal Bogomir.

Kaj pa Amerika? Ni skrivnost, da Gajser že od malega sanja o dirkanju čez lužo in prva dirka ga verjetno čaka že letos jeseni. »Oktobra se bom najverjetneje udeležil dirke v superkrosu v ZDA. Gre za spektakel z milijonskim denarnim skladom, kjer navadno tekmujejo sami zvezdniki,« je še razkril Gajser. Vendar se bo najprej osredotočil na sezono svetovnega prvenstva, kjer so z ekipo osredotočeni proti naslovu svetovnega prvaka, ki je vse bliže.

Do konca sezone je še šest dirk, večina poznavalcev in ljubiteljev motokrosa pa verjame, da je Gajser novi svetovni prvak v kategoriji MXGP. Naslednja dirka ga čaka konec julija na Češkem, za tem sledijo dirke v Belgiji, Švici in na Nizozemskem ter zaključek sezone z dvema dirkama v ZDA.