Žagar v Ljubljani s tretjim maksimumom, prve stopničke Škorje

Tretja dirka skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške za posameznike v speedwayu je na stadionu Ilirije v Ljubljani prinesla še tretjo zaporedno zmago aktualnega prvaka Mateja Žagarja.


V naskoku na petnajsti zaporedni naslov je 32 letni član AMTK Ljubljana še v tretje premagal glavnega hrvaškega konkurenta Jurico Pavlica, ki je proti njemu klonil tako v rednem delu dirke, kot v finalni vožnji. Žagar je tako ponovno ostal s čistim kombinezonom, saj na dirki ni bilo voznika, ki bi ga uspel premagati.

V finalni vožnji najboljših štirih iz rednega dela dirke, pa je prvič v karieri tretje mesto osvojil 17 letni Žagarjev klubski kolega Nick Škorja. Mladi Laščan, ki je v tej sezoni najperspektivnejši mladi voznik v Sloveniji, je v finalu za seboj pustil Madžarja Jozsefa Tabako, ki je na uvodnih dveh dirkah osvajal tretje mesto.

Od Slovencev velja omeniti še člana AMD Krško Denisa Štojsa, ki je s petim mestom le za las zgrešil boj za stopničke, njegov klubski kolega Matic Ivačič pa je imel obilo smole, saj mu je prav v spopadu s Štojsom in Tabako odpovedal motor, morebitna zmaga v tem nastopu pa bi ga katapultirala prav do boja za finalno vožnjo. Dobro je vozil tudi mladi Žiga Kovačič iz KST Brežice, ki si je s sedmimi točkami privozil končno osmo mesto.

Naslednja, četrta od petih dirk prvenstva bo v hrvaškem Donjem Kraljevcu.

Rezultati:

1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 18 točk, 2. Jurica Pavlic (SK Unia Goričan) 16, 3. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 14, 4. Jozsef Tabaka (Mad) 12, 5. Denis Štojs (AMD Krško) 10, …, 7. Matic Ivačič (AMD Krško) 9, 8. Žiga Kovačič (KST Brežice) 7, 10. Jaka Kovačič (KST Brežice) 6, 12. Aleksander Čonda (ST Lendava) 5, 13. Luka Omerzel (AMTK Ljubljana) 4, …

Točke v DP po 3. od 5. dirk:

1. Žagar 54 točk, 2. Pavlic 46, 3. Tabaka 37, 4. Škorja 34, 5. Štojs 31, 6. Ivačič 27, 7. Ž. Kovačič 25, 8. J. Kovačič 14,…

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji