Državno in pokalno prvenstvo karting na Vranskem

Na Centru varne vožnje na Vranskem sta bili v nedeljo četrta dirka za državno in peta dirka za pokalno prvenstvo Sportstil v kartingu. Dirkači so uživali v sončnem poletnem vremenu in zanimivih vožnjah, v katerih so večinoma slavili dosedanji zmagovalci.


V kategoriji Rotax Micro Max je bil Mai Sadar (AMD Šlander) še četrtič letos nepremagljiv in je zmagal tako v kvalifikacijah, kot v obeh vožnjah na dirki ter je v seštevku prvenstva še povečal svojo prednost, ki pred drugo uvrščenim Nejcem Prešo (AK NSR) zdaj znaša že 69 točk.

Tudi v kategoriji Rotax Max Junior je zmagal trenutno vodilni tekmovalec, Anže Dovjak (AMD Šlander), čeprav je bil v prvi vožnji hitrejši Nik Prunk (ŠK Mega).

Kategorija Rotax Max je bila znova v znamenju ženskih predstavnic, saj je ponovno dominirala Katja Pivk (AMD Šlander). Pivkova tako v seštevku državnega prvenstva še naprej vodi, na drugem mestu pa je Vanesa Ambroželj (ŠKD GAS Vrtejba), ki je bila tokrat tretja.

David Rotar (AMD Šlander) prav tako sodi med letos nepremagljive kartiste in je v kategoriji Rotax DD2 zabeležil že četrto zmago, med tem ko je Martn Mihič (AMD Šlander) v kategoriji KZ2 zmagal tretjič zapored.

V seštevku pokalnega prvenstva so zmage osvojili: Mai Sadar (Rotax Micro Max), Anže Dovjak (Rotax Max Junior), Vanesa Ambroželj (Rotax Max), David Rotar (Rotax DD2), Primož Matelič (Rotax DD2 Masters) in Martin Mihič (KZ2), v amaterskem tekmovanju pa Blaž Podlesnik (125 Shifter).

SKUPNI REZULTATI DP

SKUPNI REZULTATI PP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji