Kraljič, Hrženjak in Božič so nastopili na 7. in 8. dirki Alpe Adria v CHD

Na Češkem sta bili minuli vikend sedma in osma dirka za mednarodno prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu, ki pa tokrat nista šteli za državno prvenstvo Slovenije.


Na oddaljenem češkem prizorišču Most so od Slovencev tekmovali le Matej Kraljič (MD Depala vas), Ivan Hrženjak (AMD Kranj) in David Božič (AMD Kranj - Čarman Motosport), vsi trije v kategoriji Superstock 1000.

V prvenstvu Alpe Adria letos najbolje kaže Kraljiču, ki v skupnem seštevku 41. tekmovalcev zaseda visoko peto mesto. Na Češkem je imel podobno kot na Grobniku kar precej smole. V soboto je v kvalifikacijah grdo padel, k sreči pa jo je tokrat skupil le motor. Vzrok za padec je po prvih predvidevanjih sprednja guma. Zato je Kraljič sobotno dirko izpustil. V nedeljo je osvojil osmo mesto.

V soboto je bil najboljši Slovenec Ivan Hrženjak na enajstem mestu, David Božič se je uvrstil tik za njim na dvanajsto mesto. V nedeljo je bil Hrženjak dvanajsti, Božič pa enaindvajseti. V seštevku prvenstva Alpe Adria je po osmih dirkah na štirih različnih prizoriščih Hrženjak deveti, Božič je na petnajstem mestu. Razlike v točkovanju niso velike, zato lahko vsi slovenski predstavniki na zadnjih dveh dirkah še pridobijo.

Deveta in deseta dirka bosta konec septembra na Slovaškem. 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji