Maks Mausser osmi v Evropi

V Loketu na Češkem je bila minuli vikend finalna dirka evropskega prvenstva v kategorijah EMX 65 in EMX 85. Na finale se je kot edini slovenski motokrosist uvrstil Maks Mausser (AMD Feroda) in osvojil visoko osmo mesto.


Na finale se je uvrstilo najboljših štirideset motokrosistov, ki so se pred tem pomenili na štirih dirkah conskega dela tekmovanja. Mladi slovenski motokrosist Maks Mausser se je na finale uvrstil kot zmagovalec jugozahodne cone, ki se je izkazala za najmočnejšo, kar se je potrdilo tudi na finalu. Prva tri mesta so namreč zasedli tekmovalci Mausserjeve cone. Evropski prvak je postal avstrijski tekmovalec Rene Hofer, ki je bil v conskem delu drugi za Mausserjem.

Mausser je evropsko prvenstvo sklenil na osmem mestu. V prvi vožnji je po startu grdo padel in začel kot zadnji, z dobro vožnjo se mu je uspelo prebiti do devetega mesta. Tudi v drugi vožnji ni začel najbolje a je bil na koncu deveti, kar ga je popeljalo na skupno osmo mesto. »Žal mi starta nista uspela, kot sem si želel. Moral sem se precej potruditi, da sem pripeljal do devetega mesta. Kljub temu sem z dirko kar zadovoljen,« je povedal Trboveljčan.

REZULTATI:

1. Rene Hofer (Avt) 50 točk, 2. Oliver Oriol (Špa) 40 točk, 3. Allesandro Facca (Ita) 37 točk, ... 8. Maks Mausser (Slo) 24 točk

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji