Gajser prvič letos brez stopničk

Motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Belgiji prvič letos ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder, po slabši prvi vožnji in zmagi v drugi vožnji, je bil na koncu skupno peti, kar je njegova najslabša uvrstitev letos.


Gajser je bil na trinajstih dirkah vsakič uvrščen med najboljše tri, šele na štirinajsti dirki pa mu ta podvig ni uspel. Dan pred dirko je v kvalifikacijah vse kazalo na ponovno Gajserjevo premoč, saj je bil še enkrat več nepremagljiv in je za sabo pustil tudi vse belgijske tekmovalce, ki imajo na peščeni progi v Lommelu ogromno izkušenj. Jernej Irt je v kvalifikacijah osvojil devetindvajseto mesto.

V nedeljo pa Gajserju prvič letos ni šlo vse po načrtih. V prvi vožnji je kazalo, da je znova začel odlično, a se je takoj v naslednjem ovinku zapletel s sotekmovalcem, ki ga je izrinil s proge. Za tem je Gajser na izjemno uničeni progi porabil precej moči, da se je približal konkurentom v ospredju, ki so si med tem že privozili veliko prednost. Napredoval je na četrto mesto, a je padel in nazadoval ne šesto mesto. Za tem je spet začel zmanjševati svoj zaostanek, vendar je še enkrat padel in pri tem mu je celo ugasnil motor. Gajser je potreboval kar nekaj časa, da je ponovno zagnal motor, med tem pa ga je prehitelo kar nekaj tekmovalcev, zato je dirko nadaljeval kot šestnajsti, do konca prve vožnje pa je bilo le še nekaj minut. Jasno je bilo, da Gajser tokrat ne bo povsem pri vrhu. Na koncu je skozi cilj pripeljal na petnajstem mestu, zmagal je Nemec Maximilian Nagl.

V drugi vožnji se je Makolčan pod vtisi slabega rezultata iz prve vožnje, vrnil v zmagovalni ritem. Na startu je bil odločen in si je privozil nekaj sekund prednosti, ki jih je ohranil do konca druge vožnje, v kateri je suvereno zmagal. Najbolj se mu je približal Italijan Antonio Carioli, ki pa Gajserjevega vodstva resneje ni ogrozil. Skupni zmagovalec dirke je po dveh razburljivih vožnjah postal domačin Kevin Strijbos, drugi je bil nemški motokrosist Maximilian Nagl, Antoni Cairoli je osvojil tretje mesto. Tim Gajser je s petim mestom dosegel svojo letos najslabšo uvrstitev. Jernej Irt je na progi, ki mu ne leži najbolj, v obeh vožnjah po padcu odstopil in ni osvojil točk.

Kljub tokratnemu rezultatu Gajser ostaja prepričljivo na vrhu seštevka svetovnega prvenstva, saj si je prvi večji spodrsljaj privoščil šele na štirinajsti dirki v sezoni. Po belgijski preizkušnji Gajserjeva prednost pred drugo uvrščenim Italijanom Cairolijem znaša sto tri točke.

"Škoda za prvo vožnjo in dva padca. Naredil sem ogromno napak, ampak se zgodi. Druga vožnja je bila po uspešnejšem startu boljša in bolj mirna, zato sem z drugo vožnjo zadovoljen," je po dirki sklenil Gajser.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva MXGP bo prihodnji vikend v Švici.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. Maximilian Nagl (Nem), 2. Shaun Simpson (Vbr) 3. Kevin Strijbos (Belg), … 15. Tim Gajser (Slo), 33. Jernej Irt (Slo)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Kevin Strijbos (Bel), … 33. Jernej Irt (Slo)

Skupno na dirki: 1. Kevin Strijbos (Bel) 40 točk, 2. Maximilan Nagl (Nem) 39 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 37 točk, … 5. Tim Gajser (Slo) 31 točk, 33. Jernej Irt (Slo) 0 točk

Skupno v seštevku SP: 1. Tim Gajser (Slo) 607 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 504 točk, 3. Maximilian Nagl (Nem) 490 točk

foto: hondaproracing.com

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji