Motokros reprezentanca 2016

Selektor slovenske motokros reprezentance 2016, izkušeni Bogomir Gajser, je izbral trojico, ki bo Slovenijo zastopala na dirki za pokal narodov v Italiji.


Dirka za pokal narodov, ekipno svetovno prvenstvo oziroma olimpijada motokrosa, kot še imenujejo to elitno reprezentančno tekmovanje, bo 24. in 25. septembra v Maggiori, v Italiji.

Letos je komisija za motokros pri AMZS Šport selektorsko funkcijo zaupala izkušenemu Bogomirju Gajserju, očetu in trenerju svetovnega prvaka Tima Gajserja, ki je kandidate opazoval skozi vso sezono, nato pa se je na posebnem treningu še dodatno prepričal o tem, kdo si zasluži mesto v slovenski reprezentanci.

V kategoriji MXGP bo pričakovano tekmoval devetnajstletni Tim Gajser. Največ dvomov je bilo za kategorijo MX2, kjer je Bogomir Gajser mesto zaupal šestnajstletnemu Janu Pancarju, ki je letos tekmoval v evropskem prvenstvu EMX 125, pred dnevi pa je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojil šesto mesto. V odprti kategoriji Open bo tekmoval šestindvajsetletni Jernej Irt, ki letos tako kot Gajser tekmuje v svetovnem prvenstvu MXGP in že ima izkušnje s tekmovanjem na pokalu narodov.

Več podrobnosti o reprezentanci in o tekmovanju bo znanih v prihodnjih dneh.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji