V nedeljo na Vranskem DP minimoto in skuter, AT supermoto in finale DP za starodobnike

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bodo v nedeljo dirko državnega prvenstva v organizaciji AMD Lukovica odpeljali tekmovalci v panogah minimoto in skuter, poleg tega se bo odvijalo še amatersko tekmovanje v supermotu ter finalna dirka državnega prvenstva v starodobnem motociklizmu.


Tekmovalci državnega prvenstva v kategorijah minimoto, ohvale in skuter bodo odpeljali četrto dirko letos. Od zadnje dirke še ni minil teden dni in tekmovalci bodo nadaljevali s prvenstvom, ki je v nekaterih kategorijah zelo tesno. Enej Logar (AMD Brežice) in Jan Poropat (Minimoto klub obala racing) sta bila pretekli vikend precej izenačena, a je bil na koncu boljši Logar. Poropat si na Vranskem zagotovo obeta boljšo dirko in manj težav, s čimer bi tokrat premagal mlajšega konkurenta.

V kategoriji ohvale letos dominira Jaka Gorjan (ŠKD GAS Vrtejba), ki je glavni favorit za zmago tudi to nedeljo.

V kategoriji skuter 70 je Aleš Rakun (AMD Gorica) tekmecem po zadnji dirki v točkovanju prvenstva nekoliko ušel, med tem ko je Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) novi vodilni v kategoriji skuter sport in bo na Vranskem branil skupno vodstvo. V amaterskem tekmovanju panoge supermoto po dveh dirkah vodi Nejc Kržič.

V panogi starodobni motociklizem pred zadnjo dirko ni še prav nič odločeno. V kategoriji B2 imata namreč vodilna tekmovalca Dare Križman (AMD Domžale) in Igor Lisec (Hrast Tržiše) enako številko točk, zato bo odločilna prav zadnja dirka.

Največja konkurenca je bila letos v kategoriji C1, kjer si je Tomaž Jesenek (MK Leteči Kranjci) pred drugo uvrščenim Gorazdom Zupančičem (AMD Gorica) pridelal štiri točke prednosti, zato tudi v kategoriji C1 prvenstvo še ni odločeno.

Tomaž Jesenek vodi tudi v kategoriji C3, kjer pa njegova prednost pred Primožem Vindišarjem (AMD Lukovica) znaša deset točk, zato se bo moral Vindišar za morebitno končno slavje krepko potruditi.

Treningi in kvalifikacije se bodo začeli ob 8. uri, prve vožnje ob 12. uri, finalne pa ob 15.30.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji