V Zaboku skupno MX prvenstvo Slovenije in Hrvaške

Dolg poletni premor v državnem prvenstvu se bliža koncu. V nedeljo se bodo v hrvaškem Zaboku ponovno zbrali slovenski in hrvaški motokrosisti. Dirka bo pokazala, kdo je bil med počitnicami najbolj aktiven.


Mnogi so julij in avgust izkoristili za udejstvovanje na številnih mednarodnih dirkah in bodo prišli na dirko bogatejši za to izkušnjo. Kar nekaj tekmovalcev pa se vrača po sanaciji poškodbe. Med njimi so tudi Klemen Gerčar, Peter Irt in Ian Oskar Katanec, ki so nedvomno lačni dokazovanja na stezi in zanimivo bo videti, kako se bodo znašli v konkurenci, kjer bodo pred domačim občinstvom dali vse od sebe tudi hrvaški tekmovalci. Dirkali bodo namreč skupaj s tekmovalci za slovensko in hrvaško državno prvenstvo.

Navijači najbolj z nestrpnostjo pričakujejo dirko v odprtem razredu, kjer bo tekmoval trenutno najboljši motokrosist svetovnega prvenstva MXGP, Tim Gajser.

Dirke se bodo začele ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN. Prva dirka kategorije MX2 in MX OPEN, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja, s katero se bo končala dirkaška nedelja, pa ob 17.00.

Vse rezultate lahko v živo spremljate na www.speed-timing.hr

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016:

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

9.10. – Orehova vas

 
 
 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji