Deževno sončna dirka na Vranskem

AMZS Center varne vožnje na Vranskem je bil prizorišče dirke državnega prvenstva v panogah skuter, minimoto, ohvale in starodobni motociklizem, ter amaterskega tekmovanja v supermotu.


Dirko za Veliko nagrado Lukovice in 1. memorial Nika Sodnikarja si je v spremenljivem vremenu ogledalo lepo število gledalcev, ki so uživali v prikazanih dirkah. Nekoliko manj so bil zadovoljni vozniki, predvsem zaradi vremena, saj je večji del dneva deževalo.

V razredu skuter 70 je bil v obeh vožnjah nepremagljiv Nejc Šipek (AMD Orjaki), kljub manjšim tehničnim težavam v drugi vožnji. Z dvema drugima mestoma si je že pred zadnjo dirko naslov prvaka privozil Aleš Rakun (AMD Gorica), ki je imel tokrat že pred dirko precej težav z tehničnimi okvarami.

V razredu skuter sport je tokrat zmagal Tomaž Ahčin (AMD Orjaki), ki je v drugi vožnji sicer padel, a je kljub temu zbral največ točk med tekmovalci v tem razredu. Vodilno mesto je zadržal Nejc Kogovšek, ki je bil v prvi vožnji zmagal, v drugi pa je bil tretji.

 

Prva dirka razreda minimoto je bila že po treh minutah prekinjena zaradi močnega naliva in po premoru in menjavi gum se je le ta nadaljevala. Suvereno jo je dobil Jan Poropat (Minimoto klub obala Koper), pred Enejem Logarjem (AMD Brežice) in Valterjem Poropatom (Minimoto klub obala Koper). Enak vrstni red je bil tudi v drugi vožnji, le da je bila razlika med prvima dvema precej manjša. V skupnem seštevku je Jan Poropat s tem še povečal svojo prednost. Med otroci je zmagal Etien Kantar Božič (Minimoto klub obala Koper).

V razredu ohvale je zmagal Alex Novak (ŠKD GAS Vrtejba), ki je v prvi vožnji slavil po napaki Jake Gorjana na štartu, zaradi česar je slednji dobil časovni pribitek. Bolj tesno je bilo v drugi vožnji, katero je Novak zaključil v svoj prid, prednost pred Gorjanom pa je znašala le 53 tisočink!

V amaterskem tekmovanju supermota je obe vožnji dobil Nejc Kržič pred Janom Zorkom in Juretom Pircem.

Za voznike starodobnega motociklizma pa sta bili današnji dve dirki tudi zadnji v letošnjem državnem prvenstvu. Zmagovalci posameznih razredov so bili v obeh vožnjah isti in sicer v razredu A Jože Cerar (MKS Kranj), B1 Slavko Krč (AMD Kranj), B2 Rok Kreč (AMD Lukovica), B4 Drago Kreč (AMD Lukovica), C1 Tomaž Jesenek (MK Leteči Kranjci), C3 in C5 Primož Vindišar (AMD Lukovica), med prikoličarji pa sta slavili posadki Matjaž Lesjak – Mitja Cencelj (Magnet Trbovlje) D1 ter Jože Cerar – Primož Vindišar (MKS Kranj / AMD Lukovica) v D2).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji