Klemen Gerčar predčasno končal s sezono v razredu MXGP

Motokrosist Klemen Gerčar je predčasno zaključil z nastopi v svetovnem motokrosističnem prvenstvu. Razlog za neudeležno na naslednji dirki, VN Nizozemske v Assnu in ostalih dirkah razreda MXGP je, da je med vožnjo še vedno prisotna bolečina v rami.


Čeprav sta bili tako operacija kot rehabilitacija uspešni pa se je na zadnji preizkušnji med motokrosistično elito v Švici, kot na dirki v Nemčiji za prvenstvo ADAC, bolečina znova pojavila in je bila prevelika, da bi lahko osvajal mesta med vsaj petnajstimi najboljšimi dirkači. Zaradi dodatnih zdravniških pregledov, želje po popolnem okrevanju in pripravi na naslednjo sezono v razredu MXGP, se je nekdanji svetovni prvak MX3 odločil, da bo predčasno zaključil sezono med elito.

»Zame in za ekipo 62MotoSport je to velik udarec, glede na to, da smo garali šest mesecev, da bi uspešno izpeljali to sezono. Zavedamo se, da smo bili na pravi poti, toda to je šport in padci so sestavni del tega. Sploh, če želiš biti še hitrejši. Zastavljeno letošnjo pot, bomo za sezono 2017 le še izpopolnili,« je po zanj težki odločitvi povedal Klemen Gerčar.

Dirkač s številko 62 na motorju je zadnjo dirko odpeljal v Nemčiji, kjer je na prvenstvu ADAC v Gaildorfu, osvojil skupno 19. mesto: »Z dirko sem zadovoljen. Zavedam se, da se vračam po poškodbi, zato v začetku ne morem pričakovat dobrih rezultatov.«

Razlog za nekoliko slabše rezultate od željenih je poškodovana rama. »Ta še vedno ni 100- odstotna, zato še bolj vneto delam vaje za krepitev mišic. Ne glede na to, da bom izpustil dirko na Nizozemskem, sem zelo motiviran in moje misli, so zdaj že usmerjene v sezono 2017,« še dodaja.

Toda do konca letošnje sezone ne bo sedel križem rok: »Nikakor ne bom odšel na počitnice, ampak bom trdno delal še naprej. Do konca te tekmovalne sezone bom odpeljal, kar se da največ dirk na nižjem nivoju, predvsem, ker sem izgubil tekmovalni ritem v času poškodbe. To mi bo pomagalo, da bom imel več dirk za seboj pred začetkom naslednje sezone.«

V njej bo tako kot letos nastopil s svojo, popolnoma slovensko ekipo, 62MotoSport. Odzivi v karavani MXGP nad tem, da je med tovarniškimi moštvi in številnimi bogatimi zasebnimi ekipami, popolnoma slovenska, so bili presenetljivo pozitivni. »Dejansko sploh niso mogli verjeti, že v sezoni 2015, ki je bila prva sezona, nastopam z lastno ekipo. Presenečeni so bili, kako lahko ekipa, z resnično majhnim številom ljudi, vrhunsko deluje in naredi takšne rezultate. Televzijski del MXGP je o našem moštvu 62MotoSport na začetku sezone posnel tudi reportažo, v kateri smo jim predstavili, da kljub omejenim sredstvom, živimo svoje sanje,« je še za konec dodal večkratni slovenski prvak.

Klemna in ekipo 62MotoSport boste lahko vsi ljubitelji motokrosa videli v živo in tudi pobližje spoznali na preostalih dirkah slovenskega prvenstva.