Prunk na Švedskem ob bok Barrichellu

Sklepno dirko prvenstva CIK-FIA Academy Trophy bo konec tedna gostil švedski Kristianstad, kjer se bodo za naslov svetovnega prvaka pomerili tudi tekmovalci v kategoriji KZ. Slovenijo bo tudi tokrat zastopal Nik Prunk.


Medtem, ko bodo na jugu Švedske vse oči ljubiteljev kartinga bržkone uprte v obračun voznikov v kraljevskem razredu KZ, bodo tekmovalci kategorije Academy Trophy s tretjo letošnjo preizkušnjo sklenili letošnjo sezono. Med njimi se bo za rezultat kariere tudi tokrat boril aktualni slovenski državni prvak Nik Prunk. Mladi Koprčan ja na uvodni dirki sezone v Franciji ostal pred vrati finala, prvovrstno presenečenje pa je pripravil z uvrstitvijo v finale na Portugalskem.

Tokrat je odločen, da cilj ni le uvrstitev v finale. "V Portimau mi je uspel tako željen preboj v finale, a sem se spet moral prebijati skozi repasaž. Potem, ko mi je v polfinalni dirki uspela sanjska vožnja, sem v finalu želel preveč in dirko končal že po nekaj ovinkih. Potrudil se bom, da bom sezono sklenil na najboljši možen način," je pred dirko optimističen Prunk. Med enainpetdesetimi vozniki iz devetintridesetih držav je cilj slovenske odprave uvrstitev med dvajseterico.

"Po izkušnjah, ki si jih je Nik nabral na dirkah v Essayu in Portimau bi lahko realno pričakovali uvrstitev med dvajset najboljših, zagotovo pa bo pomembno vlogo odigralo vreme. Napovedane so spremenljive vremenske razmere, ki bi lahko dale določeno prednost izkušenejšim tekmovalcem, ki so vajeni vremenskega kaosa, a tukaj gre v večini primerov za vremensko loterijo. Upajmo, da bo sreča tokrat na naši strani," je pred dirko povedal vodja slovenske odprave Domen Jerančič.

Dirka na sloviti stezi Asum Ring je privabila nekaj slovitih imen, zagotovo v množici najboljših kartistov sveta najbolj izstopa nekdanji zvezdnik formule 1 Rubens Barrichello. Brazilec v zadnjih letih ogromno časa posveča kartingu, tokrat pa se je odločil za nastop med najboljšimi na svetu in se bo pridružil boju za naslov svetovnega prvaka v kategoriji KZ.

Prvi treningi in kvalifikacije so na sporedu že danes, v soboto se bodo v izločilne dirke za uvrstitev v finale, nedelja pa bo rezervirana za polfinale in finale. Rezultate dirke je možno spremljati na spletni strani www.cikfia.com, medtem ko si dirko lahko v nedeljo v živo lahko ogledate tudi v neposrednem televizijskem prenosu na televizijski postaji Motors TV ter na spletni strani www.cikfia.tv.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji