Žagar brez zaščite na treningu v Nemčiji

Že dolgo nismo na obrazu našega najboljšega speedwayista Mateja Žagarja videli tako zadovoljnega izraza po treningu pred kakšno od dirk za Veliko nagrado. Predvsem v letošnji sezoni smo to še kako pogrešali. Tokrat pa je bil pred 200 dirko v zgodovini SGP serije, VN Nemčij, ki bo na t.i. Bergring Speedway Areni v Teterowu, slabih 200 kilometrov severno od Berlina, razpoložen kot že dolgo ne.


Upajmo, da bo članu AMTK Ljubljana ta nasmeh ostal tudi po dirki, saj ima vsega štiri dirke pred koncem letošnjega prvenstva res težko nalogo, da se prebije v prvo osmerico, ki ima zagotovljen status Speedway GP voznika tudi v naslednji sezoni. Trenutno za tem mestom zaostaja za velikih 14 točk.

»Po katastrofi v Gorzowu smo ugotovili kaj je bilo narobe z motorji in lahko rečem le, da so zviti izpušni ventili, ki so povzročali iz vožnje v vožnjo manjšo moč motorja resnično prav neverjetna smola,« nam je situacijo iz nedavne dirke za VN Poljske opisal Žagar in dodal: »Tokrat imam v boksih dva motorja, po enega od poljskega in švedskega frizerja mojih agregatov in z videnim ter občutenim na treningu sem izjemno zadovoljen. Pozicija B, ki jo imam dvakrat na treningu sicer ni bila najboljša, a verjamem, da z boljšimi starti lahko nadomestim tudi to.«

Žagar je pol treninga prevozil brez zaščite, ki jo nosi pod kombinezonom, saj je en komplet dejansko pozabil na eni od dirk v Pragi, drugi komplet pa mu je oče Franci, ki je prav tako prišel na dirko pripeljal šele po polovici odpeljanega treninga.

»To se mi ni zgodilo že 10 let, morda je pa kak srečen znak, kdo ve,« je z dodatnim nasmehom na licu komentiral Črnovaščan.

Jutri bo nastopil na 200. dirki, je pa tudi en od štirih voznikov, ki so prav tako v nemškem Gelsenkirchnu leta 2007 nastopili na 100. dirki v zgodovini SGP serije. Takrat je osvojil šest točk in končal na 13. mestu ter se s tistim nastopom za šest let poslovil od dirkanja za naslov svetovnega prvaka. Upajmo, da bo letos 200. dirka pomenila boljše možnosti za Žagarja in tudi nadaljevanje njegove kariere med najboljšimi.

Žreb mu je tokrat namenil stezno številko osem, kar pomeni, da bo v uvodnem delu dirke dvakrat startal iz pozicije B, druge od notranjega roba ovala, ki so ga zgradili leta 2002. Kot prva poslastica pa je napovedan že njegov prvi start, saj bo v drugi vožnji iz povsem zunanje pozicije startal proti Poljaku Piotru Pawlickemu ter vodilnima v SP, Avstralcu Jasonu Doylu in Američanu Gregu Hancocku.

Žagarjeve vožnje:

2: Pawlicki, Doyle, Hancock, Žagar

8: Lindbaeck, Žagar, Pedersen, Zmarzlik

11: Žagar, Lindgren, Janowski, Jensen

14: Kildemand, Harris, Žagar, Iversen

17: Smolinski, Žagar, Holder, Woffinden

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji