Žagar brez kančka sreče v Nemčiji

Osma dirka letošnje Speedway GP serije, ki je štela za VN Nemčije in bila že dvestota preizkušnja v zgodovini tega tekmovanja ni prinesla nič novega. Še drugič zapored in tretjič letos je dirko dobil Avstralec Jason Lyons, drugo mesto si je privozil Poljak Bartosz Zmarzlik, tretje pa je zasedel še vedno vodilni v prvenstvu, Američan Greg Hancock.


Na žalost se ni prekinila niti nesrečna sezona Mateja Žagarja. Zbral je vsega tri točke in tako pristal na 15. mestu. Tokrat je sicer prikazal boljše starte, tudi vožnje, a mu je vedno zmanjkal kanček sreče, da bi že iz prvega zavoja izvlekel več in se s tem prebil v ospredje.

»Če ti ne gre, če nisi v formi, tudi najboljši motorji ne pomagajo, ko pa te zapusti še sreča, je pa rezultat pač takšen kot je,« nam je še enkrat več razočaran povedal Žagar. To je bil njegov 73. nastop na dirkah za VN in že tretja zaporedna dirka brez zmage v kaki od voženj. V prvi vožnji je tako vozil na drugem mestu, ko ga je dvignilo na luknji v sredi zavoja, komaj se je ujel, ob tem pa moral pustiti predse rezervnega voznika, Nemca Tobiasa Kronerja. Do konca vožnje je tako le z naporom ubranil napade Grega Hancocka.

Še najboljši nastop je nato prikazal v enajsti vožnji, ko je po dobrem startu le za las pred njim iz prvega zavoja privozil Danec Michael Jepsen Jensen, a ga Žagar več ni uspel prehiteti. Dve točki sta tako bili najboljši rezultat zanj na dirki. Kar trikrat je skozi cilj namreč privozil kot zadnji. Četrti nastop bi lahko končal bolje a ga je po startu povsem izrinil Danec Peter Kildemand, v zadnjem nastopu pa je imel po startu manjši trk z Nemcem Martinom Smolinskim in tudi tam potegnil krajšo, da bi se lahko bolje spopadel s tekmeci v prvem zavoju.

V skupnem seštevku SP tako še vedno ostaja na 13. mestu, za magično osmerico, ki obstane v seriji tudi v naslednji sezoni, pa tri dirke pred koncem sezone zaostaja že velikih 21 točk. Naslednja, deveta dirka letošnje sezone bo čez dva tedna na t.i. Friends Areni v Stockholmu. Tam je Žagar že dobro nastopal: »Zdaj si želim le to, da mi uspe še kak res dober rezultat, saj ga še kako potrebujem za svojo samozavest in dvig forme.«

Rezultati:

1. Jason Doyle (Avs) 17 točk, 2. Bartosz Zmarzlik (Pol) 13, 3. Greg Hancock (ZDA) 15, 4. Niels K. Iversen (Dan) 11, 5. Piotr Pawlicki (Pol) 11, 6. Tai Woffinden (VB) 10, 7. Martin Smolinski (Nem), 8. Chris Holder (Avs) oba 8, 9. Michael Jepsen Jensen, 10. Nicki Pedersen (oba Dan) oba 7,… 15. Matej Žagar (Slo) 3,…

SP po 8. od 11. dirk:

1. Hancock 109 točk, 2. Doyle 103, 3. Woffinden 96, 4. Zmarzlik 88, 5. Holder 85, 6. Janowski 72, 7. Pawlicki 71, 8. Lindbaeck 70, … 13. Žagar 49,…

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji