Marko Jerman začenja z novo sezono SP

Sezona vztrajnostnih dirk v cestno hitrostnem motociklizmu se še ni dobro končala, že se začenja nova. Prva dirka svetovnega prvenstva za sezono 2017 bo odpeljana že ta vikend v Franciji. Dirka 24 ur v Bol d'Oru bo prva od šestih, v letu 2017 pa bo na sporedu še preostalih pet dirk.


Štiriindvajseturne dirke se bo z ekipo MACO Racing Team udeležil slovenski motociklist Marko Jerman, ki je uspešno tekmoval že na treh dirkah minule sezone. Na zadnji dirki v Nemčiji je slovaška ekipa, v kateri sta ob Jermanu še francoski in švicarski predstavnik, osvojila odlično peto mesto, najbolj pa se je izkazal prav naš motociklist, ki je dirko tudi zaključil. Peto mesto je lepa popotnica za zahtevno dirko, ki bo trajala kar štiriindvajset ur.

Ekipe so te dni opravile treninge, za tem pa jih že čakajo kvalifikacije. »Stvari se odvijajo po načrtih, tudi vreme je zelo ugodno. Na treningih smo dosegali dobre čase, zato se tudi na dirki nadejamo visokega rezultata,« je optimistično napovedal Jerman, ki je trenutno v odlični formi.

Motociklisti se bodo s kvalifikacijami spopadli v četrtek in petek. Dirka se bo začela v soboto ob treh popoldne, končala pa v nedeljo prav tako ob treh.

URNIK TEKMOVANJA

(prenos kvalifikacij, starta in zaključka dirke bo na Eurosport 2)

Sobota: 14:45 začetek startne procedure, 15:00 start dirke

Nedelja: 15.00 zaključek dirke

FIM ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP 2017

17.-18. 9. 2016, Paul Richard-Le Castellet, Francija

18. 3. 2017, Portimao, Portugalska

15.-16. 4. 2017, Le Mans, Francija

20. 5. 2017, Oschersleben, Nemčija

24. 6. 2017, tba

30. 7. 2017, Suzuka, Japonska

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji