Svetovni prvak Tim Gajser to nedeljo v Šentvidu pri Stični na dirki DP

Tim Gajser se bo to nedeljo, 18. septembra, na svojih tovarniški HRC Hondi prvič predstavil na dirki pred domačo publiko kot novi kralj razreda MXGP. To bo zgodovinski dogodek, kjer ljubitelji bencinskih športov ne smejo manjkati. Na sporedu bo šesta dirka državnega prvenstva, ki bo posebna tudi po tem, da bo skupna dirka prvenstva Slovenije in Hrvaške, zato bo konkurenca še močnejša.


Za to priložnost so se pri AMD Šentvid pri Stični še posebej dobro pripravili. Proga na 'Cukrci', kot ji pravijo domačini, bo najboljše domače in hrvaške motokrosiste pričakala v popolni podobi. Prav letos pa v AMD Šentvid pri Stični praznujejo kar 70 let obstoja in 60 let organizacij motorističnih dirk. Na stezi pa letos obeležujejo že 40 let dirkanja v motokrosu.

V društvu z izjemno tradicijo bodo s spominsko slovesnostjo počastili letos preminulega Jožeta Zidarja, nekdanjega predsednika in enega najbolj zaslužnih članov za odlične dirke na tej stezi. Ob podpori glavnega sponzorja Avto Triglav bo prizorišče urejeno podobno, kot na dirkah MXGP, saj se bo slovenski javnosti prav tu predstavil novi fiatov poltovornjak Fullback.

Pri Monster Energy pa bodo poskrbeli za poseben prostor, kjer bo Tim Gajser podpisoval avtograme,  podobno kot to počne na dirkah za svetovno prvenstvo. A ne po poskrbljeno le za obiskovalce in navijače ampak tudi za tekmovalce. Vsak tekmovalec, v vsaki posamezni kategoriji, ki bo prvi zapeljal do prvega ovinka po štartu, bo namreč prejel finančno nagrado

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN ob 14. uri. Druge vožnje se bodo končale po 17. uri, nato sledi podelitev pokalov najboljšim.

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr, koledar dirk pa na www.amzs.si/sport

Peter Kavčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji