Marko Jerman na 24-urni dirki odličen četrti

V Franciji so motociklisti minuli vikend tekmovali na štiriindvajseturni vztrajnostni dirki za svetovno prvenstvo (FIM Endurance World Championship). Znova se je izkazal slovenski motociklist Marko Jerman (MD Depala vas), ki je z ekipo MACO Racing Team med petinpetdesetimi ekipami osvojil odlično četrto mesto ter tako izboljšal peto mesto iz zadnje dirke.


Dirka šteje za prihodnjo sezono, ko bodo motociklisti odpeljali še pet dirk. Jerman je s sotekmovalcema v kvalifikacijah osvojil enajsto mesto. Ekipa je že v prvih urah dirke, ki se je začela v soboto popoldne, napredovala med deseterico in se je pred nočnim delom tekmovanja povzpela na šesto mesto. Noč je bila za trojico še posebej uspešna, saj so še napredovali in nedeljsko jutro nadaljevali na četrtem mestu.

VIDEO - začetek dirke s padcem tekmovalca v krogu za ogrevanje

Dopoldne se je Jerman še boril za tretje mesto, vendar pa si je tretje uvrščena ekipa nekaj ur pred koncem dirke privozila neulovljivo prednost in Jerman je z ekipo osvojil četrto mesto, s čimer so bili pri slovaški ekipi MACO Racing Team nadvse zadovoljni. Poleg odlično razpoložene trojice je bila na strani ekipe tudi tehnika, ki jim je služila vseh štiriindvajset ur in dirko so izpeljali brez tehničnih težav.

»Ta tekma nam je res uspela, vsi trije smo dali vse od sebe. Vse je šlo po planu. Stopničke so bile res blizu, vendar je tudi četrto mesto velik uspeh, saj smo privatna ekipa in smo se zelo uspešno kosali s tovarniškimi ekipami. Z uvrstitvijo smo morda kar malo presenetili. V prihodnje vsekakor ciljamo še više,« je ob uspehu povedal Marko Jerman, ki je za svojo ekipo tudi začel.

Zmagala je ekipa Suzuki Endurance Racing Team, ki je vodila praktično od začetka do konca in je imela ob koncu pred drugo uvrščeno ekipo kar devet krogov prednosti. Druga je bila ekipa SRC Kawasaki in tretja ekipa Trick Star Racing. Med petinpetdesetimi ekipami je dirko uspešno zaključilo dvaintrideset ekip.

Naslednja vztrajnostna dirka za svetovno prvenstvo bo dvanajsturna dirka marca prihodnje leto na Portugalskem.

REZULTATI

1. Suzuki Endurance Racing Team 60 točk, 2. SRC Kawasaki 50 točk, 3. Trick Star Racing 44 točk, 4. Yamaha MACO Racing Team (Marko Jerman, Gregory Junod, Anthony Dos Santos) 37 točk

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji