Finale DP v cestno hitrostnem motociklizmu

V soboto in nedeljo bosta na slovaškem predzadnja in finalna dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu.


Tekmovanje bo kot že vso sezono, potekalo v okviru dirk mednarodnega prvenstva Alpe Adria. Najštevilčnejša slovenska zasedba bo znova v kategoriji Superstock 1000, kjer v seštevku državnega prvenstva vodi Matej Kraljič (MD Depala vas). Na drugem mestu je z dvema točkama zaostanka Ivan Hrženjak (AMD Kranj), ki pa je sezono že zaključil, saj se je pred dnevi poškodoval in bo moral zaradi zlomljene roke konec sezone izpustiti. Naslovu državnega podprvaka je tako najbližje David Božič (AMD Kranj, Čarman Motosport). V seštevku prvenstva Alpe Adria je Matej Kraljič trenutno na petem mestu. V kategoriji Superstock bosta od Slovencev tekmovala še Mitja Lesjak in Marjan Mencinger (oba AMD Trebnje).

V kategoriji Superbike bo tokrat tekmoval tudi Marko Jerman (MD Depala vas), ki sicer več kot uspešno tekmuje na vztrajnostnih dirkah za svetovno prvenstvo. Jerman je do sedaj tekmoval le na dirki na Grobniku, kjer je prepričljivo zmagal. Poleg Jermana bo v kategoriji superbike tekmoval še Marjan Mencinger.

Manca Katrašnik (AMD Kranj), ki je edina slovenska ženska motociklistka, bo tekmovala v kategoriji Superstock 600. Katrašnikova v seštevku deklet prepričljivo vodi, v absolutni konkurenci mednarodnega prvenstva Alpe Adria pa zaseda šestindvajseto mesto.

V kategoriji Moto 3 bo tekmoval Gregor Likar (MK Veteran). Likar je v seštevku Alpe Adria osmi.

Prva dirka bo v soboto, finalna v nedeljo popoldne.

Skupni vrstni red Alpe Adria - POVEZAVA

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji