Žagar v lov na nove točke SP

Stockholm bo gostil deveto dirko svetovnega prvenstva v speedwayju, Speedway Grand Prix.


Speedwayisti se bodo že drugč to sezono ustavili na Švedskem, tokrat v Stokholmu, ki bo prizorišče devete letošnje dirke za Veliko nagrado. Slovenskemu speedway zvezdniku Mateju Žagarju, ki je trenutno na trinajstem mestu, se osmerica in s tem neposredna uvrstitev v elitno ligo za sezono 2017 vse bolj izmika, zato mora iz vsake preostale dirke iztržiti čim več.

Nova priložnost bo že to soboto zvečer. Žagar bo šel prvič na stezo v četrti vožnji, kjer ga čakajo Poljak Pawlicki, drugo uvrščeni Avstralec Doyle in domačin Thorssell. Takoj za tem bo šel na progo v naslednji, peti vožnji. Žreb je Žagarju namenil še tekmovanje v dvanajsti in štirinajsti vožnji, pravi izziv pa ga čaka v njegovi zadnji vožnji v rednem delu. V devetnajsti vožnji se bo namreč pomeril z vodilnim Američanom Hancockom, aktualnim svetovnim prvakom Woffindnom in Avstralcem Holderjem.

Žagar je na zadnji dirki osvojil le tri točke, zato je še kako željan dobre uvrstitve, ki bi mu pred zadnjima dirkama sezone v oktobru, vlila potrebno samozavest. Dirka se bo začela ob 19. uri, prenos bo na Sport Klub TV.

Žagarjeve vožnje v rednem delu dirke:

4: Pawlicki, Doyle, Thorssell, Žagar

5: Žagar, Janowski, Lindgren, Kildemand

12: Žagar, Lindback, Jensen, Zmarzlik

14: Nilsson, Žagar, Iversen, Harris

19:  Woffinden, Hancock, Žagar, Holder

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji