Jerman in Kraljič državna prvaka v CHD

Marko Jerman in Matej Kraljič sta postala državna prvaka v panogi cestno hitrostni motociklizem. Državno prvenstvo se je pretekli vikend končalo z dirkama Alpe Adria na Slovaškem.


Matej Kraljič (MD Depala vas) je bil letos suveren v kategoriji Superstock 1000. Na finalnih dirkah Alpe Adria v soboto in nedeljo, je na dirkališču Slovakiaring med triintridesetimi tekmovalci osvojil deseto in osmo mesto, skupno je v seštevku mednarodnega prvenstva Alpe Adria po desetih dirkah osvojil visoko šesto mesto.

David Božič (AMD Kranj) je bil v soboto dvanajsti, v nedeljo pa štirinajsti. V prvenstvu Alpe Adria je osvojil končno petnajsto mesto, sicer pa je bil Božič letos drugi najuspešnejši slovenski predstavnik v kategoriji Superstock 1000 in je osvojil naslov slovenskega državnega podprvaka. Ivan Hrženjak (AMD Kranj), tretje uvrščeni v državnem prvenstvu, je prvenstvo Alpe Adria končal na enajstem mestu, zadnji dirki pa je zaradi poškodbe izpustil.

Finalnih dirk se je v kategoriji Superstock udeležil še Mitja Lesjak (AMD Trebnje), ki je osvojil sedemnajsto in petnajsto mesto, sezono je tako sklenil na enaindvajsetem mestu.

V kategoriji Superbike je naslov državnega prvaka znova osvojil Marko Jerman (MD Depala vas), ki je blestel tudi v prvenstvu Alpe Adria, kjer je bil v soboto tretji, v nedeljo se je uvrstil tik za stopničke na četrto mesto. V prvenstvu je osvojil skupno peto mesto, čeprav je odpeljal le slabo polovico sezone. Poleg Jermana sta v kategoriji Superbike tekmovala še Marjan Mencinger (AMD Trebnje) in David Božič (AMD Kranj), ki sta se uvrstila v drugi polovici uvrščenih. V seštevku državnega prvenstva je Mencinger osvojil naslov podprvaka, Božič pa tretje mesto.

Manca Katrašnik (AMD Kranj) je tekmovala v kategoriji Superstock 600 in v obeh dirkah osvojila devetnajsto mesto, skupno je sezono Alpe Adria končala kot osemindvajseta, v seštevku deklet pa je v sezoni zbrala največ točk in je zmagala.

V kategoriji Moto3 je Gregor Likar (MK Veteran) osvojil osmo in šesto mesto. Letos je od desetih dirkah dve dirki izpustil in je v seštevku prvenstva Alpe Adria osvojil deveto mesto.

V seštevku društev so največ točk zbrali predstavniki MD Depala vas, drugo mesto je osvojilo AMD Kranj in tretje AMD Trebnje.

REZULTATI Slovakiaring

SKUPNI REZULTATI prvenstva Alpe Adria

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji