Jerman in Kraljič državna prvaka v CHD

Marko Jerman in Matej Kraljič sta postala državna prvaka v panogi cestno hitrostni motociklizem. Državno prvenstvo se je pretekli vikend končalo z dirkama Alpe Adria na Slovaškem.


Matej Kraljič (MD Depala vas) je bil letos suveren v kategoriji Superstock 1000. Na finalnih dirkah Alpe Adria v soboto in nedeljo, je na dirkališču Slovakiaring med triintridesetimi tekmovalci osvojil deseto in osmo mesto, skupno je v seštevku mednarodnega prvenstva Alpe Adria po desetih dirkah osvojil visoko šesto mesto.

David Božič (AMD Kranj) je bil v soboto dvanajsti, v nedeljo pa štirinajsti. V prvenstvu Alpe Adria je osvojil končno petnajsto mesto, sicer pa je bil Božič letos drugi najuspešnejši slovenski predstavnik v kategoriji Superstock 1000 in je osvojil naslov slovenskega državnega podprvaka. Ivan Hrženjak (AMD Kranj), tretje uvrščeni v državnem prvenstvu, je prvenstvo Alpe Adria končal na enajstem mestu, zadnji dirki pa je zaradi poškodbe izpustil.

Finalnih dirk se je v kategoriji Superstock udeležil še Mitja Lesjak (AMD Trebnje), ki je osvojil sedemnajsto in petnajsto mesto, sezono je tako sklenil na enaindvajsetem mestu.

V kategoriji Superbike je naslov državnega prvaka znova osvojil Marko Jerman (MD Depala vas), ki je blestel tudi v prvenstvu Alpe Adria, kjer je bil v soboto tretji, v nedeljo se je uvrstil tik za stopničke na četrto mesto. V prvenstvu je osvojil skupno peto mesto, čeprav je odpeljal le slabo polovico sezone. Poleg Jermana sta v kategoriji Superbike tekmovala še Marjan Mencinger (AMD Trebnje) in David Božič (AMD Kranj), ki sta se uvrstila v drugi polovici uvrščenih. V seštevku državnega prvenstva je Mencinger osvojil naslov podprvaka, Božič pa tretje mesto.

Manca Katrašnik (AMD Kranj) je tekmovala v kategoriji Superstock 600 in v obeh dirkah osvojila devetnajsto mesto, skupno je sezono Alpe Adria končala kot osemindvajseta, v seštevku deklet pa je v sezoni zbrala največ točk in je zmagala.

V kategoriji Moto3 je Gregor Likar (MK Veteran) osvojil osmo in šesto mesto. Letos je od desetih dirkah dve dirki izpustil in je v seštevku prvenstva Alpe Adria osvojil deveto mesto.

V seštevku društev so največ točk zbrali predstavniki MD Depala vas, drugo mesto je osvojilo AMD Kranj in tretje AMD Trebnje.

REZULTATI Slovakiaring

SKUPNI REZULTATI prvenstva Alpe Adria