Žagar motiviran pred VN Poljske

Deseta, predzadnja dirka letošnje sezone Speedway Grand Prix serije, ki bo jutri v poljskem Torunu, je za našega predstavnika Mateja Žagarja še prav posebej pomembna.


Trenutno v skupnem seštevku SP dve dirki pred koncem sezone za osmim mestom zaostaja za 10 točk. 10 točk ga torej trenutno loči od obstanka med elito, ki se bo naslednje leto ponovno borila za naslov svetovnega prvaka. Žagarja letos kot že dolgo ne pestijo težave z motorji, saj nikakor ne najde prave hitrosti.

Po izvrstnem četrtem mestu in petnajstimi osvojenimi točkami na minuli dirki za VN Švedske v Stockholmu se je samozavest vrnila, več kot očitno tudi hitrost na progi.

Tukaj še nikoli ni blestel, tudi v polfinale še se ni uspel prebiti, zato bo tokratna uvrstitev najpomembnejša od kar dirka v SGP seriji. »Proga na treningu je bila trda kot beton in tudi s pomočjo poljskega 'frizerja' mojih motorjev smo na koncu našli dobre nastavitve, da sem dejansko užival v premagovanju krogov na treningu,« nam je tik po preizkusu ovala povedal Žagar in dodal: »Sam sem vedel, da nimam posebnih težav s formo, a če nimam hitrega motorja, kar sem vedno trdil, enostavno tudi forma nič ne pomaga, zadovoljen sem s startnimi pozicijami, saj bom že odprl dirko iz položaja A, torej povsem notranje proge in enostavno tokrat uspeh ne sme izostati.«

Za nas bo sedaj pomembno tudi kako se bodo odrezali vozniki, ki so trenutno pred Žagarjem v SP, saj je pomembno, da jih dohiti in premaga. Gre predvsem za oba Šveda Antonia Lindbaecka in Fredrika Lindgrena. Naš prvak mora enostavno na koncu prvenstva, v Melbournu, premagati oba in gledati, da ga ne prehiti kdo od tekmecev, ki so še za njim.

Prvenstvo je zaradi poškodbe že zaključil Danec Nicki Pedersen. Trikratni svetovni prvak pa bo zagotovo dobil posebno povabilo za stalno nastopanje v sezoni 2017.

Vožnje Mateja Žagarja v uvodnem delu dirke:

2: Žagar, Lindbaeck, Jensen, Zmarzlik

5: Janowski, Jonsson, Žagar, Doyle

10: Harris, Žagar, Woffinden, Pawlicki

15: Iversen, Hancock, Przedpełski, Žagar

20: Žagar, Holder, Lindgren, Kildemand

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji