Spektakel ob premieri filma NIKA

Po uspešnih predvajanjih na festivalih v tujini in doma svojo pot po slovenskih kinematografih začenja mladinski film Nika. Sobotno premiero zgodbe o neustavljivi najstnici, ki je po očetu podedovala strast do hitrosti in kartinga, je pospremilo pestro dogajanje, katerega utrip so pospešili tudi obetavni slovenski kartisti.


Ustvarjalci filma so se slovenski javnosti najprej predstavili s premiero filma v mariborskem Koloseju, kjer je ekipa pripravila pester spremljevalni program, le dan kasneje pa so film na ogled ponudili tudi v Ljubljani. Sobotne premiere so se udeležili tudi obetavni slovenski kartisti, ki so lani poleti tudi aktivno sodelovali pri snemanju filma. V organizaciji JEFRA Racing Kluba pod vodstvom Domna Jerančiča so parkirišče pred Kolosejem spremenili v improvizirano dirkališče, kjer so številni publiki predstavili panogo karting, ki je v filmu postavljena v središče dogajanja.

Pri snemanju so vse svoje znanje na stezo in filmski trak prenesli obetavni vozniki in voznici Sara Markučič, Katja Pivk, Nik Prunk, Mihael Špeh, Mark Škulj, Nal Klemenčič, Nik Štefančič, Mark Mramor, Jan Borovnjak, Domen Jerančič ter ekipa Hitri Dirkač, spektakla pred Kolosejem pa sta se udeležila tudi predstavnika podmladka Taja Petkovšek Škrlj in Aleksandar Bogunovič. Veliko zanimanje obiskovalcev je požel tudi spremljevalni program v organizaciji AMZS, ki je na preizkus postavil simulator vožnje in mlade voznike spodbujal k večji varnosti v cestnem prometu.

Glavno junakinjo filma režiserja Slobodana Maksimovića, ki se je skupaj z Matjažem Pikalom podpisal tudi pod scenarij, igra Ylenia Mahnič, 17-letna dijakinja Gimnazije Koper, za katero je bil to filmski debi. Ob njej so zaigrali Marjuta Slamič, ki je bila za vlogo mame na nedavnem Festivalu slovenskega filma nagrajena z vesno za stransko žensko vlogo, Sebastijan Cavazza, Benjamin Krnetić, Gašper Tič, Borut Veselko, Gojmir Lešnjak Gojc, in drugi. Glasbo podpisujeta Peter Dekleva in Miha Guštin - Gušti.

Nika je sicer svetovno premiero doživela na 56. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma v Zlinu, kjer je bil uvrščen v tekmovalni program, v Motovunu pa je film prejel nagrado mladinske žirije za najboljši mladinski film. 

Film se bo v slovenskih kinematografih predvajal od 6. oktobra 2016.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji