Zaključek motokros sezone to nedeljo v Brežicah

Motokrosisti bodo ta konec tedna na stezi Prilipe pri Brežicah še zadnjič pomerili moči med sabo, nato pa za kratek čas postavili svoje motocikle v kot in si privoščili zasluženi počitek. Skoki, adrenalin in atraktivni štarti, ko iz prvega ovinka motokrosisti preskočijo cesto pa so vsekakor najboljše vabilo na bencinsko obarvano nedeljo. V nedeljo bodo vse oči uprte v predstavnika domačega društva AMD Brežice, Klemena Gerčarja.


V Brežicah se bodo odvile še zadnje bitke za vodilna mesta in točkovanje v skupnem seštevku. Po fantastični sezoni, kjer smo na domačih tleh lahko občudovali Tima Gajserja, svetovnega MXGP prvaka lahko rečemo, da je šlo za pravi privilegij, ki bo v nedeljo 9. 10. dočakal sklepni del. V pokalnem in amaterskem tekmovanju med seboj tekmujejo začetniki in najmlajši ter seveda tudi naši najboljši, ki bodo to dirko s pridom izkoristili, saj sta končani tako nemško kot avstrijsko državno prvenstvo, kjer mnogi med njimi sicer nastopajo med trajanjem prvenstva.

Na teh dirkah se kalijo bodoči vrhunski motokrosisti, zato bo zanimivo opazovati mlade talente, ki lahko morda nekega dne postanejo zvezde kot je na primer Tim Gajser. Dirke se bodo začele po ustaljenem urniku, torej zjutraj s prostimi treningi in nato s prvimi vožnjami ob 11. uri. Pred tem pa bodo že potekali prosti treningi.

Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši v kategorijah MX 50 in MX 65, nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125 in MX R2, MX R3, MX R1, MX R3 ter amaterji. To so tudi številčno najbolje zastopane motokros dirke pri nas. Vremenska napoved obeta lep oktobrski konec tedna zato ga lahko izkoristite za ogled zadnje dirke v motokrosu. Prva naslednja priložnost bo namreč šele marca prihodnje leto.

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji