Matej Žagar v Avstraliji pred zadnjo dirko sezone

Za slovenskim spidvejskim virtuozom Matejem Žagarjem je zadnji trening letošnje sezone v seriji Speedway Grand Prix. Jutri zjutraj ob 10h po našem času, bo s stezno številko 1 nastopil na dirki za VN Avstralije, ki bo v Melbournu sklenila letošnjo turbulentno sezono serije SGP.


 

Po ne preveč prepričljivi sezoni je na zadnjih dveh dirkah Žagar dobesedno eksplodiral in si z dvema četrtima mestoma v Stockholmu in poljskem Torunu pošteno popravil točkovni izkupiček v SP. Pred zadnjo dirko tako z Dancem Nielsom Kristianom Iversnom ter Švedom Antoniom Lindbaeckom na skupnem devetem mestu le tri točke zaostaja za tako želenim osmim mestom v SP. Tega trenutno drži Šved Fredrik Lindgren, Žagar pa bi s tem prebojem dosegel poglavitni cilj sezone – obstanek med svetovno elito tudi za leto 2017.

»Forma je dobra, tudi mislim, da moji motorji delujejo kot je treba, čeprav moram odkrito priznati, da nad treningom nisem bil najbolj navdušen,« nam je od tam spodaj javil Žagar in dodal: »Steza je sicer letos nekoliko slabše pripravljena kot lani in tudi številka ena ni ravno moja najbolj priljubljena, vendar se lahko do jutri še vse spremeni in seveda upam le na najboljše, predvsem pa na preboj med top osem voznikov te sezone.«

 

Žagarja na tokratni dolgi poti prvič spremlja njegova spremljevalka Aleksandra, kar mu po njegovih besedah vsekakor prija, v njegovi družbi pa je tudi njegov dolgoletni angleški prijatelj in sponzor Steve Warner, ki prav tako dobro vpliva na našega voznika.

»S seboj sem vzel najboljše od svoje tehnike ta hip, zato verjamem, da bo moralo delovati tako kot pričakujem, tako motorji, kot sklopke za dobre starte,« pa je še tehnično svojo konjušnico povzel edini slovenski predstavnik na tem nivoju.

Na dirki se bo ob bitki za obstanek seveda odločalo tudi o naslovu svetovnega prvaka. Tega pa ima praktično že v žepu ameriški veteran Greg Hancock, ki potrebuje le tri točke in lahko bo pozdravil svoje številne navijače s četrtim naslovom najboljšega na planetu.

Žagarjeve vožnje v kvalifikacijskem delu dirke:

1: Žagar, Kildemand, Woffinden, Jonsson

5: Pawlicki, Žagar, Janowski, Iversen

9: Holder, Hancock, Žagar, Zmarzlik

13: Jensen, Masters, Lindbaeck, Žagar

17: Žagar, Kurtz, Lindgren, Harris

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji