Matej Žagar v seriji Speedway Grand Prix tudi v sezoni 2017

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar, ki je sezono 2016 sklenil na devetem mestu in je le za točko zgrešil osmerico ter s tem neposredno uvrstitev v elitno ligo za sezono 2017, je dobil potrditev, da se je v serijo svetovnega prvenstva uvrstil na povabilo promotorja.


Matej Žagar je imel letos na začetku sezone kar nekaj smole, proti koncu sezone pa mu je šlo vse bolje. V jesenskem delu je dvakrat za las zaostal za stopničkami na četrtem mestu, na zadnji dirki pa je po sicer dobrih vožnjah obtičal v polfinalu. Promotor in FIM sta se tako odločila, da Žagarja uvrstita med stalne SGP voznike tudi v prihodnji sezoni.

"S svojo ekipo sem trdo garal, da smo do konca sezone pripravili motorje, s katerimi sem bil konkurenčen. Menim, da sem "wild card" za naslednjo sezono dobil povsem zasluženo," je o vstopnici v SGP 2017 povedal slovenski državni prvak.

Poleg Žagarja so povabilo dobili še dvakratni evropski in mladinski svetovni prvak, Rus Emil Sayfutdinov, Danes Nicki Pedersen in Poljak Maciej Janowski.

Sayfutdinov je v SGP nazadnje tekmoval v sezoni 2013 in zabeležil tri zmage, za tem pa je v sezonah 2014 in 2015 osvojil naslov evropskega prvaka. 

Nicki Pedersen je bil letos v prvenstvu šele trinajsti, saj je zaradi poškodbe izpustil zadnjih nekaj dirk. V karieri ima sicer že šestnajst zmag na dirkah svetovnega prvenstva.

Ob prvi osmerici in štirih povabljencih, bodo stalni člani SGP še zmagovalci letošnjih SGP kvalifikacij: Poljak Patryk Dudek, Slovak Martin Vaculik in Šved Fredrik Lindgren. Prva rezerva v primeru poškodb ali bolezni bo Danec Peter Kildemand. 

 

2017 FIM SPEEDWAY GRAND PRIX SEZNAM VOZNIKOV

1 Greg Hancock (ZDA)

2 Tai Woffinden (Velika Britanija)

3 Bartosz Zmarzlik (Poljska)

4 Chris Holder (Avstralija)

5 Jason Doyle (Avstralija)

6 Piotr Pawlicki (Poljska)

7 Antonio Lindback (Švedska)

8 Niels-Kristian Iversen (Danska)

9 Matej Zagar (Slovenija)

10 Maciej Janowski (Poljska)

11 Fredrik Lindgren (Švedska)

12 Nicki Pedersen (Danska)

13 Patryk Dudek (Poljska)

14 Martin Vaculik (Slovaška)

15 Emil Sayfutdinov (Rusija)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji