Tim Gajser prejel zlato medaljo za naslov svetovnega prvaka

V Berlinu je potekala tradicionalna svečana podelitev medalj mednarodne motociklistične zveze FIM, na kateri so bili tudi uradno okronani letošnji svetovni prvaki v motošportu.


Na podelitvi, ki se je odvijala na prizorišču Tempodrom v Berlinu, je bilo prisotnih več kot 30 aktualnih in nekdanjih svetovnih prvakov. Med njimi je bil tudi naš motokrosist Tim Gajser, ki je letos po izjemni sezoni slavil v elitni kategoriji svetovnega prvenstva v motokrosu, MXGP.

Gajser je na osemnajstih dirkah kar šestnajstkrat stal na zmagovalnem odru. Zmagal je sedemkrat, šestkrat je bil drugi in trikrat tretji, kar priča o njegovi letošnji premoči med elito.

VIDEO z utrinki svečane podelitve

Pred svečano podelitvijo so se svetovni prvaki medijem predstavili na novinarski konferenci, kjer je bil Tim deležen še posebne pozornosti. 

V Berlinu se je odvijala tudi generalna skupščina članic FIM, na kateri so sodelovali predstavniki kar 76 zvez iz celega sveta. Generalne skupščine sta se v imenu AMZS udeležila predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik in vodja področja avto-moto šport Andreja Prel.

 

 

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji