Tim Gajser postal 3. najboljši športnik Slovenije 2016

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na tradicionalni prireditvi v Cankarjevem domu podelilo priznanja najboljšim slovenskim športnikom. Priznanja se podeljujejo že od leta 1968, letos je glasovalo 119 športnih novinarjev.


Že pred prireditvijo v Cankarjevem domu, sta najboljše slovenske športnike sprejela predsednik republike Borut Pahor in ministrica za znanost, izobraževanje in šport Maja Makovec Brenčič.

V moški konkurenci je najboljši športnik postal zmagovalec novoletne turneje, svetovni prvak v poletih in dobitnik velikega kristalnega globusa, smučarski skakalec Peter Prevc (266 glasov), drugi je bil jadralec Vasilij Žbogar (124), tretje mesto pa je osvojil naš predstavnik, svetovni prvakTim Gajser.(120).

V ženski konkurenci je naziv najboljše osvojila olimpijska prvakinja, judoistka Tina Trstenjak, druga je bila Anamari Velenšek (181) in tretja športna plezalka Janja Garnbret (109). 

Ekipa leta je postala hokejska reprezentanca Slovenije, ki si je septembra drugič zapored zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Pjeongčangu. Hokejisti (61 glasov) so slavili pred rokometaši (49) in kajakaši (5).

Tim Gajser je nagrado za najobetavnejšo mlado športno osebnost podelil Garnbretovi, zmagovalki svetovnega pokala in svetovni prvakinji v športnem plezanju, najboljša športnica invalidka je postala olimpijska prvakinja, strelka Veselka Pevec.

 

foto: AMZS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji