Motokrosisti so se predstavili na Smledniku

Prihodnji vikend se v Katarju začenja sezona svetovnega prvenstva v motokrosu 2017. Slovenska četverica, ki bo nastopala v elitni kategoriji MXGP, se je predstavila na novinarski konferenci.


Novinarsko konferenco je tokrat gostil Diners Golf & Country klub na Smledniku. Letos bodo Slovenijo v elitni kategoriji zastopali Tim GAJSER (HRC), Klemen GERČAR (62 Motosport), Jernej IRT (Husqvarna Maurer-Gep Racing Team) in Peter IRT (APJ Racing Team). Sezona MXGP bo štela devetnajst dirk. Razen svetovnega prvaka Tima Gajserja, ki bo odpeljal celotno sezono, bo ostala slovenska trojica tekmovala na dirkah, ki se bodo odvijale na evropskih tleh.

Motokrosiste je najprej pozdravil predsednik AMZS Anton Breznik: "Veseli nas, da smo zopet zbrani v tako velikem številu. Pred nami je zagotovo še ena razburljiva sezona in verjamem, da nas bodo fantje znova razveseljevali s svojimi uspehi. Vsem želim vse dobro in čim več uspehov. Letos smo pri AMZS uvedli nekaj novosti, med drugim športno rekreacijo, saj želimo motošport približati širši množici."

Gajser, Gerčar in Jernej Irt so sezono začeli z italijanskim prvenstvom, kjer so opravili še zadnji preizkus pred glavnimi dirkami. Za Irta se priprave niso končale najbolje, saj si je zlomil ključnico in je bil pred dnevi operiran. Gajser in Gerčar pa sta s pripravami zadovoljna in optimistično zreta v novo sezono.

 

Gajser se na prvo dirko v Katar odpravlja dobro razpoložen. "Dirke v Italiji so pokazale, da sem dobro pripravljen, čeprav še nisem pokazal vsega. Konkurenca bo letos izjemna. Upam trditi, da najmočnejša, do zdaj. Vsi konkurenti so trdo trenirali in so odlično pripravljeni. Pomembno bo voziti konstantno in se uvrščati pri vrhu. Mislim, da prvak ne bo tisti, ki bo zmagoval, temveč tisti, ki bo vozil z glavo," je napovedal Gajser.

Gerčar je letos pripravljen, kot že dolgo ne, saj ima za sabo kvalitetno pripravljalno obdobje. "Priprave so potekale po planu in veselim se prvih dirk. Letos bom nekoliko razbrezemjen, saj ne bom vozil dirk nemškega prvenstva, ampak se bom osredotočil na dirke svetovnega ter domačega državnega prvenstva. V ekipi mi pomaga kolega Tomaž, ki skrbi za administracijo, tako da mi bo tudi po tej plati lažje."

Jernej in Peter Irt sezono začenjata poškodovana. Peter je imel v decembru operacijo kolena, Jernej pa je bil pred tednom dni operiran po zlomu ključnice. Peter zato sploh še ni preizkusil novega motorja in bo s pripravami začel v prihodnjih dneh. Jernej kljub poškodbi ostaja optimist, saj ga prva dirka svetovnega prvenstva MXGP čaka sredi aprila v Italiji. "Poškodba mi je vsekakor prekrižala načrte, vendar je do prve dirke še nekaj časa. V načrtu imamo odpeljati vse dirke svetovnega prvenstva v Evropi, če bo sezona uspešna in če bodo finance dopuščale, pa bomo z ekipo morda konec sezone odpeljali še dirko v ZDA," je razložil Jernej Irt.

AMZS je na novinarski konferenci predstavila še dve novosti. Prva je plačilna kartica DINERS CLUB AMZS, ki članom AMZS poleg številnih prednosti članstva v AMZS prinaša še ugodnosti Diners Cluba, tudi plačilo na obroke.

Druga novost je sodelovanje s TURISTIČNO AGENCIJO AVANTURA, ki članom AMZS nudi cenejše aranžmaje za oglede dirk MXGP.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji