Gajser na kaotični dirki sedmi

Motokrosisti so v Indoneziji tekmovali na drugi dirki za svetovno prvenstvo, na kateri so zaradi izredno zahtevnih razmer in povsem uničene proge odpeljali le prvo vožnjo. Slovenski predstavnik Tim Gajser je osvojil sedmo mesto, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je po dveh dirkah tretji. Zmagal je predstavnik Velike Britanije, Shawn Simpson.


Sredi tedna je začelo deževati in že preden so motokrosisti prišli na prizorišče je bilo jasno, da jih čaka težko delo. Organizator je z velikimi napori uspel pripraviti progo, kljub temu, pa sobotnega programa niso uspeli izpeljati v celoti. Motokrosisti so se na prostem treningu sicer odpravili na progo, vendar so v skoraj nemogočih razmerah odpeljali le nekaj krogov. Vodstvo dirke se je za tem odločilo, da kvalifikacij ne izpeljejo, zato so za izbiro startnih mest na dirki obveljali časi s treninga, na katerem je Tim Gajser po samo treh odpeljanih krogih postavil štirinajsti čas.

Do nedelje se razmere niso bistveno spremenile. Gajser je prvo vožnjo začel na tretjem mestu in je bil v prvih krogih v boju za uvrstitev na stopničke. A dirke še zdaleč ni bilo konec, saj je proga postajala vse težja. Tako kot večina motokrosistov, je imel tudi Gajser na blatni progi nekaj težav. Sprva je spretno premagoval pasti in se je uspel izogibati globokim kanalom. Ko so v drugem delu dirke motokrosisti začeli ostajati v globokem blatu in so le s težavo reševali motorje, pa je se je tudi Gajser znašel v težavah. K sreči je uspel izvleči svojo Hondo in nadaljevati z dirko, čeprav je ob tem izgubil nekaj mest. Končal je na sedmem mestu.

Na začetku je bil v vodstvu Nizozemec Glenn Coldenhoff, vse bolj v ospredje pa se je prebijal Britanec Shawn Simpson, ki je imel v blatu še najmanj težav in je postal zmagovalec dirke. Gajserjev največji konkurent, Italijan Antonio Cairoli je končal na četrtem mestu. Razmere so postajale vse težje, zato se je vodstvo dirke po posvetu s tekmovalci odločilo, da druge vožnje iz varnostnih razlogov ne bo.

Po dveh dirkah svetovnega prvenstva je v vodstvu Italijan Cairoli, na drugem mestu je Belgijec Clement Desalle, Gajser pa zaseda visoko tretje mesto in ima dvanajst točk zaostanka za vodilnim Cairolijem.

Naslednja, tretja dirka svetovnega prvenstva MXGP bo 19. marca v Argentini.

REZULTATI MXGP

1.vožnja: 1. Shawn Simpson (Vbr), 2. Glenn Coldenhoff (Niz), 3. Clement Desalle (Bel), … 7. Tim Gajser (Slo)

2.vožnja: odpovedana

Skupno na dirki: 1. Shawn Simpson (Vbr) 25 točk, 2. Glenn Coldenhoff (Niz) 22, 3. Clement Desalle (Bel) 20, … 7. Tim Gajser (Slo) 14

Skupno v SP 2/19: 1. Antonio Cairoli (Ita) 68 točk, 2. Clement Desalle (Bel) 60, 3. Tim Gajser (Slo) 56

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji