Boštjan Skubic tudi letos v Daytoni

Slovenski motociklistični dirkač Boštjan Skubic je javnosti zadnja leta bolj znan kot sokomentator dirk Moto GP na Kanalu A.


Skubic, ki se že leta ukvarja z motociklisitčnim športom pa se vsako leto tudi odpravi dirkat v ZDA.  V Daytoni na Floridi bo ta vikend potekala že 76. ponovitev legendarne 200 milj dolge dirke. Gre za dirko na strmo nagnjenem ovalu na kateri so v preteklosti sodelovali številni najbolj znani dirkači. Ljubljančan  Skubic je eden izmed najstarejših udeležencev te dirke in letos bo v Daytoni štartal že sedemnajstič. 

Skuba, kot ga kličejo prijatelji je v družbi fantov iz ekipe Inotherm Yamaha team prispel v Daytono danes, kjer je ekipa že opravila vse potrebne formalnosti v zvezi s prijavo in uspešno prestala tudi tehnični pregled motocikla. Boštjan Skubic tudi letos nastopa z Yamaho R6.

 

Pred začetkom jutrišnjih kvalifkacij je povedal: »Težava pri pripravah na Daytono je v tem, da je pri nas v tem času še hladno. Vreme za trening z motorjem ni ravno primerno. Nekaj sem sicer treniral na hrvaškem a tudi na dirkališču Grobnik je bilo prehladno. No, vseeno mislim, da imamo letos dobre možnosti. Dirka bo nedvomno težja, kot je bila minula leta. Število prijav je precej  večje saj je zaenkrat na štartni listi preko 70 tekmovalcev. Jasno je, da bo konkurenca močna in veliko je dirkačev, ki so izjemno hitri. A sam se s tem ne obremenjujem. Zadnja leta nam je bila Daytona naklonjena in vknjižili smo nekaj rezultatov med peterico najhitrejših. Prav zaradi dobrih rezultatov v minulih letih lahko dirkam sproščeno. Lahko si privoščim tudi nekoliko več tveganja kot v minulih letih. Zanima me predvsem dober rezultat in zaključiti želim čimvišje. Tudi za ceno odstopa grem letos v dirko z velikimi apetiti in dobro razpoložen. Predvsem je važno, da je dirkač sproščen. Daytona je težka in dolga dirka, ki se jo dobi z glavo in tudi nekaj sreče. Zagotovo pa na ovalu ni pomemben samo dirkač. Celotna ekipa mora pri menjavi gum in dolivanju goriva delovati uigrano in brez napak. Letos bodo ključnega pomena tudi nastavitve motocikla, saj je bilo precej hladno. Bojda naj bi bilo jutri  že nekoliko bolje. V hladnem vremenu bo potrebno čimbolje nastaviti motocikel za sobotno dirko, ki bo po napovedih potekala v precej višjih temperaturah. Vsekakor se veselim zopet zapeljati na znameniti oval, ki nam je v preteklosti prinesel že veliko vsega. Tu smo doživeli veliko veselih trenutkov a tudi kar nekaj grenkega razočaranja. Verjamem, da bo sreča tudi letos na naši strani.«

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji