Premierna dirka AMZS CROSS COUNTRY tudi za rekreativce

Enduraši in motokrosisti, 2. aprila 2017 na Vranskem, samo za vas, spektakularna 3,5-kilometrska proga, na najboljše v seštevku vseh kategorij pa ob koncu sezone čaka neprecenljiva nagrada – dan s svetovnim prvakom, Timom Gajserjem.


V idiličnem naravnem okolju AMZS Centra varne vožnje na Vranskem za vas pripravljamo spektakularno, kar 3,5-kilometrov dolgo progo, ki smo jo speljali po gozdu in "off road" terenu. Na njej boste preizkusili svojo spretnost, dokazali vzdržljivost in iznajdljivost pri taktiki ter sprostili zajetno količino adrenalina.

Premierno se boste lahko na progo poleg dirkačev v državnem prvenstvu v cross country podali tudi rekreativci. Razpisali smo sledeče kategorije:

  • amater XC1: moški, od dopolnjenih 15 let do dopolnjenih 23 let;
  • amater XC2: moški, od dopolnjenih 16 let do 39 let;
  • amater XC3: moški, od dopolnjenih 40 let do 49 let;
  • amater XC4: moški, od dopolnjenih 50 let naprej;
  • amater XC5: ženske, od dopolnjenih 15 let naprej;
  • amater XC6: štirikolesniki, moški in ženske, od dopolnjenih 16 let naprej.

Na najboljše v posamezni kategoriji čakajo privlačne nagrade, ki jih poleg AMZS podarjajo še Mitas, Proteini.si, Fun rafting, Pringles, Gostilna Grof in Radenska. Atraktivno pa bo tudi dogajanje ob progi (animacija, DJ …), zato ste skupaj s tekmovalci vabljeni tudi drugi ljubitelji bencinskih hlapov.

Info in Deutsch: Premiere-Rennen CROSS COUNTRY AMZS für Freizeitsportler

Letos kar štiri cross country dirke za rekreativce, zmagovalci v posameznih kategorijah boste preživeli dan s Timom Gajserjem

Dirka na Vranskem bo uvertura v novo sezono, nato vas čakata še dirki v Radizelu (27. maja) in Semiču (30. septembra), ob koncu sezone (21. oktobra) pa se bomo ponovno zbrali na Vranskem, kjer bomo tudi razglasili najboljše v posameznih kategorijah. Poleg drugih nagrad bomo zmagovalcem posameznih kategorij podarili še nepozabno doživetje – dan z našim svetovnim prvakom Timom Gajserjem.

Prijava za dirko na Vranskem na dan dogodka, za rekreativce brezplačna licenca

Pogoji za udeležbo v rekreativnem tekmovanju:
- brezplačna licenca
- nezgodno zavarovanje za motošport (16.800 € za invalidnost in 8.400 € za nezgodno smrt)

Prijave za prvo dirko na Vranskem bomo zbirali na dan dogodka, 2. aprila 2017, med 7. in 10. uro. Prijavnico lahko natisnete in jo že prej izpolnite ter jo prinesete s sabo. Startnina za rekreativce, ki poleg vaše vstopnice za adrenalinski spektakel na progi vključuje še AMZS paket presenečenja, znaša 40 €. Poravnali jo boste ob verifikaciji na dan dogodka. Mladoletni vozniki potrebujete pri upravni enoti ali notarju overjeno dovoljenje staršev oziroma skrbnikov (dovoljenje velja do preklica).

Na dan dogodka boste lahko ob prijavi sklenili tudi nezgodno zavarovanje. Za slednje vam sicer svetujemo, da ga za vso sezono po izjemno ugodni ceni 44,98 € sklenete pri Avto-moto zvezi Slovenije, v sodelovanju z našimi pogodbenimi zavarovalnicami. Da vam bo zavarovanje veljalo že za dirko 2. aprila 2017, morate vlogo za sklenitev zavarovanja oddati najkasneje do četrtka, 30. marca 2017.

Pogoji za udeležbo v državnem prvenstvu ostajajo nespremenjeni – vozniška licenca AMZS po pogojih športnega pravilnika AMZS Šport (zdravniški pregled, članstvo AMZS/AMD/AMTK, nezgodno zavarovanje).

Z nami bo tudi Simon Marčič

Z nami bo v nedeljo tudi Mariborčan Simon Marčič, letos edini slovenski predstavnik na slovitem Rallyju Dakar! Simon sicer ne bo tekmoval, saj še vedno okreva po težji poškodbi noge, ki jo je staknil po trku s kasnejšim zmagovalcem Dakarja med avtomobilisti, Francozom Stephenom Peterhanselom, bo pa bodril svoje kolege, ki se bodo spopadli z novo progo na Vranskem.

Druge pomembne informacije

Da bo vaš dan v naši družbi potekal čim bolj nemoteno, vas vabimo, da si vse podrobnosti glede dirke preberete v Pravilniku državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja AMZS v cross countryju za sezono 2017 .

Dobro pa je vedeti še:

  • start prve dirke bo ob 11. uri (natančen urnik bo znan na dan dirke glede na število udeležencev);
  • verifikacija (prijava na tekmovanje, tehnični pregled) bo možna med 7. in 10. uro;
  • parkirali boste lahko na označenih mestih neposredno v bližini AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

Še en razlog, zakaj 2. aprila preprosto morate biti na Vranskem

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bo na ta dan med 9. in 16. uro tudi tradicionalni dan za motoriste. AMZS inštruktorji varne vožnje vam bodo prikazali in vas spoznavali z veščinami varne vožnje ter z vami delili svoje bogato znanje in izkušnje.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji