Državno prvenstvo se pričenja v Krškem

Po zimskem premoru se to nedeljo v Krškem, na stadionu Matije Gubca ob 15. uri (uradni trening ob 13. uri) pričenja letošnja sezona v speedwayu. Ob dirki v Krškem, se bodo za naslov državnega prvaka, ki ga ponovno brani Matej Žagar, naši vozniki merili še 15. aprila v Ljubljani in 1. julija v Petišovcih pri Lendavi.


Slovenski grb bodo na tej dirki nosili štirje vozniki, saj je po lanski sezoni prišlo do precejšnjega osipa v dirkaških vrstah na sončni strani Alp. Dokler tako ne bodo mladi vozniki, ki se trenutno vzgajajo v klubih, dovolj zreli za dirkaško licenco in nastop na članskih dirkah, bomo pesti stiskali za Mateja Žagarja in Nicka Škorjo iz AMTK Ljubljana ter Denisa Štojsa in Matica Ivačiča iz AMD Krško.

Da bo tudi tokratna dirka zanimiva kot si uvod v sezono zasluži, bodo startno listo in konkurenco popestrili še štirje vozniki iz Italije, trije Madžari ter po dva Nemca in Čeha. Manjkal pa seveda ne bo niti stari znanec in en največjih rivalov našega Žagarja na domačih tleh, Hrvat Jurica Pavlic. Ob zanimivih bojih ostalih dirkačev, si lahko gledalci tako ponovno obetajo tudi prerivanje obeh omenjenih speedwayskih petelinov.

 

Že to soboto pa se bo enaka zasedba voznikov merila tudi na dirki v hrvaškem Goričanu, ki pa se ne bo upoštevala za naše državno prvenstvo. Našim selektorjem bo služila zgolj kot merilo za to, kateri od naših voznikov bo ob Žagarju predstavljal Slovenijo na otvoritveni dirki letošnje Speedway GP serije,  dirki za VN Slovenije, ki bo 29. aprila v Krškem.

Borut Cvetko / mediaspeed.net