Klara Sršen do točke na Danskem

Klara Sršen je minuli vikend na Danskem tekmovala na prvi od štirih dirk evropskega prvenstva za dekleta v motokrosu. Za cilj si je pred dirko postavila uvrstitev na dirko in osvojitev kakšne točke, kar ji je tudi uspelo.


Kvalifikacije je v soboto končala na 22. mestu. Na dirki je prvo vožnjo po solidnem startu začela na šestnajstem mestu, vendar ni zdržala tempa konkurentk in je končala na dvajsetem mestu ter osvojila točko. V drugi vožnji je bila triindvajseta, triindvajseta je bila tudi v seštevku obeh voženj.

»Odpeljala sem po pričakovanjih in po trenutnih zmožnostih. Vse punce so zelo hitre. Zdaj vem, kaj moram izboljšati do naslednje dirke. V drugi vožnji je bila proga zelo uničena, k sreči sem odpeljala brez padca,« je pojasnila Klara. Zmagala je domačinka Sara Andersen, druga je bila Švedinja Emelie Dahl, tretja pa Norvežanka Mathea Selebo.

Naslednja dirka jo čaka konec maja na Poljskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji