Jaka Može zmagovalec uvodne dirke cross country

Jaka Može (AMD Trebnje) je minulo nedeljo na Vranskem zmagal na prvi dirki državnega prvenstva v cross countryju. Drugo mesto je osvojil David Tepuš (ŠD Pletenka), tretje pa Jaka Završan (AMD Trebnje).


Na izvrstno zasnovano, dobre tri kilometre dolgo progo, ki je bila na Vranskem pripravljena prav za to priložnost, so se poleg tekmovalcev za državno prvenstvo podali tudi rekreativci. Dirka na Vranskem je bila uvertura v novo sezono, ki se bo 27. maja 2017 nadaljevala v Radizelu, 30. septembra bo dirka v Semiču, ob koncu sezone, 21. oktobra, pa se bodo vozniki cross countryja znova zbrali na Vranskem. Na slednji bo AMZS razglasil najboljše v rekreativnih kategorijah. Zmagovalce posameznih kategorij med rekreativci poleg drugih nagrad čaka še nepozabno doživetje – dan s svetovnim prvakom Timom Gajserjem.

Obširna fotogalerija je na Facebook strani AMZS

Na izvrstno zasnovano, dobre tri kilometre dolgo progo, ki je bila na Vranskem pripravljena prav za to priložnost, so se podali tudi rekreativci. Kot je ob tej priložnosti povedal predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik, je dogajanje na Vranskem prispevek AMZS k popularizaciji motošporta. »Veseli smo, da je motošport, predvsem zaradi uspehov našega svetovnega prvaka Tima Gajserja, v vzponu, za tovrstno športno udejstvovanje se zanima vse več mladih. Hkrati se kot nacionalna panožna zveza za motošport in karting zavedamo odgovornosti, da skupaj z našimi avto-moto društvi in klubi vsem, ki si želijo tovrstnih športnih užitkov, zagotovimo ustrezne infrastrukturne pogoje, pri čemer moramo imeti v uvidu tudi spoštovanje naravnega okolja.«

Naslednja dirka državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v cross countryju bo v soboto, 27. maja na znameniti progi v Radizelu, organizator pa obljublja, da bo kraljica motokros prog tokrat zažarela v drugačnem sijaju in bodo na njej tekmovalci uživali v pravem cross countryju.

Tekmovalce, ki se bodo na dirko prijavili v predprijavah, čaka posebno presenečenje, več pa bo objavljeno v prihodnjih dneh.

REZULTATI

Expert A, Junior DP, XC1, XC3, XC4 in XC5
XC6 - štirikolesniki
XC2

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji