Nick Škorja "wild card" za SGP v Krškem

Najperspektivnejši slovenski speedwayist NICK ŠKORJA je bil s strani mednarodne motociklistične zveze FIM in promotorja BSI potrjen za "wild card" voznika na uvodni dirki elitne lige Speedway Grand Prix v Krškem.


Osemnajstletni Škorja, član AMTK Ljubljana, bo tako 29. 4. v Krškem speedwayist številka 16 in bo vozil kot voznik s posebnim povabilom, kar je nedvomno čast za mladega speedwayista. Rezervi bosta člana domačega društva AMD Krško, Matic Ivačič in Denis Štojs.

Škorja je lani na dirki SGP v Krškem nastopil kot rezerva in je s pogumno predstavo osvojil svojo prvo točko v elitni ligi, letos pa bo imel odlično priložnost za že boljši dosežek. Škorjo bodo na stadionu Matije Gubca konec meseca spodbujali tudi domači navijači, kar bo zagotovo dodatna motivacija.

V elitni ligi Speedway Grand Prix bo tudi letos kot stalni član tekmoval izkušeni Ljubljančan Matej Žagar #55. Za Žagarja se lani domača dirka ni izšla po željah, zato bo letos skušal storiti več.

Več si lahko o Mateju Žagarju preberete v intervjuju, objavljenem v MOTOREVIJI.

Foto: mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji