Bor Klemenc v sezoni 2017 z Yamaho R3

Mladi slovenski motociklist Bor Klemenc je pred dnevi prevzel novo Yamaho R3, s katero bo nastopal na dirkah pokala Alpe Adria v sezoni 2017.


14 letni velenjčan se je lani izkazal z nekaterimi nastopi na različnih klubskih tekmovanjih, ko je ugnal številne starejše in izkušenejše dirkače z izposojeno Yamaho R6 moštva Yahosuka racing.  Njegovi nastopi in pa poizkus preboja v izbor za pokal Red Bull rookies cup so bili očitno dovolj, da so ga opazili različni pokrovitelji in tehnični partnerji in mu v letošnji sezoni ponudili konkurenčen tekmovalni paket v nižjem tekmovalnem razredu.

Podjetje Delta Team iz Krškega, ki zastopa motocikle znamke Yamaha, mu je ponudilo v uporabo povsem novo Yamaho R3, ki bo v naslednjih dneh deležna dirkaške predelave v priznani domžalski delavnici Elisa racing. Klemenc je Yamaho prevzel v Krškem, s strani podjetja Delta team, pa sta mu ključe simbolično predala vodilna moža te znamke Marko in Jure Tomše.

Bor Klemenc, ki bo letos nastopal za barve znanega dirkaškega kluba in moštva z imenom “Inotherm Yamaha racing team”, je bil kot mlad in perspektiven tekmovalec deležen tudi podpore slovenskega proizvajalca izpušnih sistemov. Pri podjetju Akrapovič so postali v letošnji sezoni ekskluzivni opremljevalec z izpušnimi sistemi in Klemenc bo letos nastopal z njihovimi izpuhi na svoj Yamahi R3 in tudi na Yamahi R6, ki jo bo vozil na nekaterih dirkah. Kljub temu, da Klemenc vozi na motorjih konkurenčne znamke, kot jih prodajajo v podjetju AS Domžale moto center pa so tudi v tem podjetju zaznali potencial tega slovenskega mladeniča in mu preko podjetji Macna, Styl Martin in Shoei Europe ponudili podporo v obliki zaščitne opreme. Klemenc, ki je že pred tem nastopal z usnjenimi kombinezoni znamke Macna je tako v letošnji sezoni tudi uradno podprti dirkač s strani podjetja Style Martin, ki izdeluje motociklsitične škornje, japonska znamka Shoei pa z svojimi zaščitnimi čeladami v letošni sezoni skrbi za varnost Borove glave.

Bor Klemenc: "Zdi se, kot da so se mi uresničile sanje. Pred dnevi smo v krškem Delta Teamu prevzeli novo Yamaho R3, ki je v teh dneh že skoraj nared za dirke. Komaj čakam začetek sezone v prvenstvu Alpe Adria, kjer bom letos vozil v 300 kubičnem razredu. Plan je, da bi letos vseeno nastopili še na kakšni dodatni dirki v tujini. Močne dirke v tem razredu se vozijo na nemškem in italijanskem prvenstvu, če bo časovno mogoče pa bi radi nastopili tudi na kakšni dirki za svetovno prvenstvo v tem vstopnem razredu. Prvenstvo Alpe Adria je zagotovo prioriteta. Na nekaterih klubskih dirkah bom nekako bolj za trening nastopil tudi še z močnejšo Yamaho R6, ki sem jo na posodo letos dobil od Boštjana Skubica in njegovega moštva Inotherm Yamaha racing. Vesel sem, da so pri vseh zgoraj naštetih podjetjih odločili za sodelovanje z mano in potrudil se bom po najboljših močeh. Upam, na dobro sezono v Alpe Adria prvenstvu in tudi na kakšen odmeven rezultat izven tega. Zavedam se, da ne bo preprosto a sedaj imamo dober material in tudi sam sem odlično pripravljen. Že kar težko čakam na začetek sezone.”

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji