Jan Pancar v tovarniški ekipi Yamahe

Mladi slovenski motokrosist Jan Pancar se je uvrstil v tovarniško ekipo Yamahe in bo že ta vikend v Italiji na dirki evropskega prvenstva EMX 250 tekmoval kot član italijanske ekipe Yamaha Factory Racing ASTES4-TESAR YAMAHA EMX250.


Pancar se je po priporočilih dolgoletnega sponzorja, uvoznika in distributerja Yamahe za JV del Evrope, podjetja Delta Team Krško, uspel v najboljši luči predstaviti vodji ekipe Yamaha Racing MX Eriku Eggensu. Izjemno prizadevanje vodilnih na področju marketinga v podjetju Delta Team Krško je bila osnova, da je lahko slovenski tekmovalec Jan Pancar pokazal svoje osebne kakovosti na uvodnem testiranju v Milanu pri ekipi Yamaha Factory Racing ASTES4-TESAR YAMAHA EMX250, pod drobnogledom strokovnega vodstva z izkušenim Italijanom Davidom Philippaertsom. Jan se je na teh uvodnih testiranjih odlično odrezal in tako upravičil pričakovanja ekipe YAMAHA ASTES4-TESAR.

Jan Pancar se je na tovarniški Yamahi obetavno izkazal že po prvem testiranju v Milanu. Opravil je štiri testiranja, od katerih je vsako trajalo približno 30 minut. Testiranje je bilo izvedeno na zasebni progi Davida Philippaertsa, pod njegovim nadzorom in s tehnično podporo. Proga je bila zelo trda in zahtevna, vendar so mehaniki z Janom hitro našli prave nastavitve agregata in amortizacije. Vse kroge je odpeljal konstantno, hitro in brez napak.

Drugi dan testiranja so se po jutranjem posvetu odpravili v Ottobiano na drugačen, bolj mehak teren. Preizkušali so nastavitve motorja, ob različnih predlogih Yamahinih inženirjev ter mehanikov.

Janov oče, motokrosist Igor Pancar je ob tem velikem dogodku povedal: »Ob velikem družinskem prizadevanju, garanju in odrekanju, kar je ključ do uspeha, se naša družina z Janom na čelu zahvaljuje dolgoletnemu sponzorju Yamaha Delta Team Krško, ki nam je omogočil materialno, tehnično ter intelektualno podporo praktično že od samega začetka, da je lahko Jan uspešno začrtal začetek svoje uspešne kariere na državnem in svetovnem nivoju. Rad bi poudaril, da so v podjetju iz Krškega prav tako izkoristili pravi trenutek za drugi korak, podali dobro priporočilo vodilnim v karavani svetovne Yamahine motociklistične scene in tako Janu omogočili priložnost, da se izkaže. Obenem se zahvaljujem tudi vsem ostalim sponzorjem in posameznikom, ki so kakorkoli pripomogli k naši uspešni zgodbi. Zavedamo se, da je to šele pravi začetek.«

Pri Yamahi so novico o Pancarjevem prihodu uradno objavili v sredo, 12. aprila. Iz prispevka vodilnih iz Yamahine ekipe, ki je bil objavljen na strani https://www.yamaha-racing.com/more-mx je razvidno, da imajo v moštvu Yamahe z Janom dolgoročne cilje, ob dejstvu, da je eden izmed najmlajših tekmovalcev v ekipi. Poleg Pancarja bo za omenjeno ekipo tekmoval še Nick Kouwenberg, evropski prvak kategorije EMX 250 iz leta 2015. 

 

Direktor moštva Erik Eggens je povedal: »Jan je mlad in to bo zanj odlična izkušnja. Ima dolgo razmerje z Yamaho in ponuja se mu čudovita priložnost, saj bo imel na voljo ves material oziroma tehnično podporo na najvišjem nivoju, kar je potrebno za njegov uspeh. Jan gre z roko v roki z Yamahino filozofijo za razvoj mladih nadarjenih talentov, ki jim pomaga doseči osvojitev razredov MX2 in MXGP."

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji