Marko Jerman ta vikend na sloviti dirki 24 ur Le Mansa

V Le Mansu v Franciji bo ta vikend na sporedu slovita vztrajnostna motociklistična dirka za svetovno prvenstvo, 24 ur Le Mansa (FIM Endurance World Championship). Na dirki bo kot član slovaške ekipe Yamaha MACO Racing Team tekmoval tudi slovenski motociklist Marko Jerman.


Prva dirka letošnjega svetovnega prvenstva je bila na sporedu že konec lanske sezone, zato bo francoska preizkušnja druga po vrsti. Ekipa iz Bratislave se je takrat odlično odrezala in osvojila visoko četrto mesto, najboljši v ekipi pa je bil prav naš Jerman. Poleg Jermana ekipo sestavljata še Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos. Po prvi dirki je v vodstvu francoska ekipa Suzuki Endurance Racing Team. Na dirko je ta vikend prijavljenih šestdeset ekip, skupno bo torej tekmovalo kar 180 dirkačev iz celega sveta. Po napovedih organizatorja si bo dirko tudi letos na dirkališču ogledalo okrog sto tisoč navijačev, kar priča o slovesu 24-urne preizkušnje.

Jerman je v zimskem obdobju trdo treniral in poleg fizičnih treningov opravil tudi nekaj treningov z motorjem, večinoma na italijanskih progah. »Počutje je dobro, pričakovanja ekipe pa so glede na rezultat prve dirke visoka. Že jeseni bi lahko z nekaj športne sreče končali na stopničkah. Upam, da nam bo to uspelo že ta vikend, čeprav je konkurenca zelo močna. Vendar imamo realne možnosti za visoko uvrstitev,« je optimistično napovedal Jerman, ki je v Francijo odpotoval že pred nekaj dnevi.

Tekmovalci bodo danes in jutri popoldne odpeljali kvalifikacije. Dirka se bo začela v soboto ob 15. uri, končala pa v nedeljo, prav tako ob 15. uri. Najtežji del tekmovalce vsekakor čaka ponoči, ko se poleg zmanjšane vidljivosti spopadajo še z nizkimi temperaturami.

Uradna spletna stran tekmovanja: www.fimewc.com

URNIK TEKMOVANJA

Sobota: 14.50 – startna procedura, 15.00 – start dirke, 15.00 – zaključek dirke (prenos na TV Eurosport 2)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji