V soboto speedway dirka DP v Ljubljani

To soboto bo v organizaciji AMTK Ljubljana na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški na sporedu druga dirka državnega prvenstva posameznikov v speedwayu. Dirka se bo pričela ob 15. uri, motorji pa bodo prvič zabrneli že ob 13. uri, ko bodo vozniki ljubljanski oval preizkusili na uradnem treningu.


 

Uvodna dirka, ki je bila pred dvema tednoma v Krškem je pokazala, da sta naš multiprvak Matej Žagar in njegov hrvaški konkurent Jurica Pavlic še vedno glavna favorita v tem prvenstvu. Zagotovo se svojemu rivalstvu tako ne bosta izneverila niti na tej dirki. V Krškem je bil v rednem delu sicer boljši Pavlic, v velikem finalu pa je potem Žagar stvari le postavil na pravo mesto. Vse oči bodo seveda uprte tudi v mladega člana ljubljanskega kluba, Nicka Škorjo, tretjeuvrščenega iz minule dirke, ki je tudi na račun tega uspeha dobil priložnost, da bo kot voznik s posebnim povabilom nastopil 29. aprila v Krškem, ko se bo z dirko za VN Slovenije začela letošnja Speedway Grand Prix serija.

Na dirki ne bosta manjkala niti Krčana Denis Štojs in Matic Ivačič, ki sta na svojem ovalu prav tako prikazala dobre vožnje. Predvsem Ivačič pa si bo želel zagotovo premagati prav Škorjo, ki mu je pred domačimi gledalci odnesel zadnje mesto na stopničkah in ga postavil na nehvaležno četrto mesto. S tem pa mu izpred nosa izmaknil tudi nastop v vlogi povabljenega voznika na VN Slovenije. Ivačič in Štojs bosta na tej dirki tako čakala na svojo priložnost kot stezni rezervi.

Svoj ognjeni krst pa bo v soboto doživel tudi Jan Pintar, sin Gregorja Pintarja, ki se ga ljubitelji speedwaya spominjamo kot najboljšega voznika AMTK Ljubljana, ki je bil s šestimi naslovi državnega prvaka, do prihoda Mateja Ferjana in Mateja Žagarja tudi najtrofejnejši voznik iz prestolnice. Da jabolko ne pade daleč od drevesa bo tako s svojim prvim nastopom v članski konkurenci poizkušal dokazati 16 letni up ljubljanskega speedwaya.

Starto listo bodo popestrili še vozniki iz Nemčije, Češke, Italije in Avstrije.

Tekst in foto: Borut Cvetko/mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji