Jan Pancar ostal brez dirke

Jan Pancar je v Italiji tekmoval na prvi dirki evropskega prvenstva EMX250, vendar je ostal brez glavne dirke, saj je obtičal v kvalifikacijah.

Za točke evropskega prvenstva se je borilo skoraj sedemdeset mladih motokrosistov, prostora na dirki pa je bilo za štirideset tistih, ki so se prebili skozi sito dveh kvalifikacijskih skupin. Pancar je bil v svoji skupini enaindvajseti in je imel popravni izpit v dirki zadnje priložnosti. Vse do konca je kazalo, da bo Pancarju uspel preboj na dirko, vendar je tik pred koncem padel in priložnost zapravil prav na »slovenskem ovinku« pred svojimi navijači. Naslednjo priložnost bo imel že prihodnji vikend na Nizozemskem.

Pancarja je letos tik pred sezono pod svoje okrilje vzela tovarniška ekipa Yamahe in je zadnje dni treniral pod vodstvom izkušenega Italijana Davida Philippaertsa. Tudi zato je imel slovenski državni prvak še večjo željo po dobrem rezultatu. »Zelo sem razočaran, od te dirke sem veliko pričakoval, morda celo preveč. Upam, da bo že na naslednji dirki boljše,« je po dirki vidno razočaran povedal Pancar.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji