Motokrosisti v peščenem Valkenswaardu

Motokrosisti bodo ta konec tedna na Nizozemskem tekmovali na šesti dirki svetovnega prvenstva, na veliki nagradi Evrope. Valkenswaard je znan po zahtevni, peščeni progi, na kateri slovenski adut Tim Gajser še nikoli ni zmagal. Njegov najboljši rezultat v Valkenswaardu je tretje mesto z lanske dirke.


Med tem pa se Gajserjev največji tekmec, osemkratni svetovni prvak Antoni Cairoli, lahko pohali s šestimi zmagami v Valkenswaardu. Gajser je po izjemni drugi vožnji na zadnji dirki motiviran, da tudi ta vikend nadaljuje zmagoviti niz, prav tako pa je motiviran Italijan Cairoli, ki je na domači dirki preteklo nedeljo prikazal izjemen preboj v ospredje. Gajser in Cairoli sta brez dvoma prvi imeni letošnjega prvenstva in tudi na Nizozemskem se obeta odlična predstava vodilnih motokrosistov. Gajser ima pred Cairolijem osemnajst točk prednosti.

Na Nizozemskem bosta v elitni kategoriji MXGP tekmovala tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, ki bosta iskala novo priložnost za uvrstitev med dobitnike točk. V Italiji je bil še najbliže dvajseterici Gerčar, ki je nekaj časa vozil na sedemnajstem mestu, nato pa na koncu zaostal za prvo dvajseterico. Tako Gerčar kot Irt pa že ta vikend upata na boljši razplet.

V soboto popoldne bodo na sporedu kvalifikacije. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

URNIK TEKMOVANJA MXGP

Nedelja: 14.00 – 1. vožnja MXGP, 17.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji