Pancar in Mausser na dirko evropskega prvenstva

Jan Pancar in Maks Mausser bosta ta vikend na Nizozemskem tekmovala na dirki EMX 250 oziroma EMX 125.


Jan Pancar bo tekmoval na drugi dirki evropskega prvenstva EMX 250. Pancar je v kategorijo EMX 250 prestopil po lanski uspešni sezoni v kategoriji EMX 125, tik pred sezono pa se je pridružil tovarniškemu moštvu Yamahe, italijanski ekipi ekipo Yamaha Factory Racing ASTES4-TESAR. Minuli vikend se mu na prvi preizkušnji ni uspelo kvalificirati na dirko. Pancar je bil nad neuspehom vidno razočaran, od nizozemske dirke pa pričakuje več.

V Valkenswaardu se začenja tudi sezona evropskega prvenstva EMX 125, kjer bosta slovenske barve letos zastopala Maks Mausser in Luka Milec. Za Mausserja bo to prva dirka v omenjeni konkurenci, saj je še lani tekmoval v kategoriji EMX 85, kjer je postal zmagovalec jugozahodne evropske cone, letos pa se je odločil za prestop v višjo kategorijo. Mausser je pred začetkom evropskega prvenstva formo pilil na dirkah nemškega prvenstva, kjer mu je zaenkrat šlo odlično, zato ima pred prvo evropsko dirko visoka pričakovanja. Milec bo prvo dirko izpustil zaradi bolezni.

Prva vožnja dirke evropskega prvenstva bo že v soboto popoldne, druga pa v nedeljo.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji