Pod viaduktom Škedenj to nedeljo motokros spektakel s Timom Gajserjem

To nedeljo se na stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah nadaljuje državno prvenstvo v motokrosu, kjer bo Tim Gajser nastopil z našimi najboljšimi motokrosisti. Po odlični predstavi v nizozemskem pesku se Tim Gajser vrača na njemu bolj ljubo, trdo podlago. Druga dirka državnega prvenstva bo postregla z zanimivimi in atraktivnimi boji na stezi, ki leži tik pod viaduktom Škedenj na štajerski avtocesti.


Poleg Gajserja, ki velja za favorita v kategoriji MX Open, bo na dirki svojo formo pilil tudi Klemen Gerčar (AMD Brežice), ki je dejal, da mu je velik motiv dirkati na domačih tleh, kjer lahko najbolje drži stik z Gajserjem in tako dvignite svojo formo. Gerčar je na prvih dveh dirkah za svetovno prvenstvo, ki sta bili izpeljani v Evropi že dokazal, da ima hitrost v prvi polovici dirk na najvišjem nivoju, najti pa mora način, kako hitrost ohraniti celotno dolžino dirke. Tokrat na domačih tleh ne bosta nastopila Peter (APJ moto šport) in Jernej Irt (AMD Sitar Racing). Vsekakor pa lahko veliko pričakujemo od Aljoše Molnarja (AMD Feroda), Luke Kutnarja (MK Fire Group) in Iana Oskarja Katanca (MK Slovenj Gradec). Vsi omenjeni dirkači so zelo hitri, ob dobrih štartih pa največji kanditati za mesta na zmagovalnem odru.

V kategoriji MX2 in MX125 bomo prvič letos lahko gledali neposredni dvoboj med večnima tekmecema, voznikoma Yamahe, Luko Milcem (APJ moto šport) in Janom Pancarjem (AMD Šentvid). Pancar je bogatejši za izkušnje na najvišjem nivoju za mlade voznike (EMX 250), Milec pa se vrača po bolezni in je željan dokazovanja na dirkah. Vsak s svojim slogom vožnje pa nikakor ne bosta razočarala. V bojih za prva mesta lahko pričakujemo tudi vedno hitrejša Miho Bubniča (MK Beli Kamen) in Mirana Kovačiča (AMD Trebnje).

V kategoriji MX65 in MX85 bodo tokrat tekmovali le za rekreativno tekmovanje, saj je istočasno v Italiji dirka za evropsko prvenstvo, kjer bosta naše barve zastopala Jaka Peklaj in Gal Hauptman (oba AMD Šentvid). Najmlajši motokrosisti v kategoriji MX50 se bodo pomerili za točke pokalnega prvenstva.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se začnejo ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri, za tem bo sledila podelitev pokalov najboljšim. V nedeljo 30. 4. se tako pri Slovenskih Konjicah obeta pravi adrenalinski spektakel s Timom Gajserjem in Klemenom Gerčarjem v glavni vlogi.

Organizator AMD Slovenske Konjice naproša vse obiskovalce, da pridejo na prizorišče dirke pravočasno oziroma vsaj uro pred prvimi dirkami in ob tem upoštevajo navodila redarske službe.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji