Tim Gajser brezkompromisno do nove skupne zmage pod štajersko avtocesto

Zadnja nedelja v aprilu je domačim ljubiteljem motokrosa postregla z vrhunsko adrenalinsko predstavo. Na stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah so se na drugi dirki pomerili naši najboljši motokrosisti.


Tim Gajser (Motocross-ski Gajser Team) je slavil z dvojno zmago v razredu MX open, Jan Pancar (AMD Šentvid) pa prav tako z ogromnim naskokom v razredu MX2. V razredu MX 125 je zmagal mladi Matevž Robek (MK Fire Group). Vseh 78 tekmovalcev je štartalo tudi na novi, inovativni plastični štartni podlagi, kar je bila novost na tokratni dirki. Tudi drugo dirko državnega prvenstva si je ogledalo veliko število navijačev, ki so prizorišče zapolnili do zadnjega kotička.

Tekmovalci v kategoriji podmladka so se zopet veselili družbe njihovega velikega vzornika Tima Gajserja, a tokrat so vsi v kategorijah MX50, MX65 in MX85 nastopali le za pokalno, oziroma amatersko tekmovanje, saj so naši najboljši med mladimi ta vikend tekmovali na dirki za evropsko prvenstvo do 65 in 85 kubičnih centimetrov in je bila konkurenca nekoliko okrnjena. A to ni prikrajšalo gledalcev za dobro predstavo na dirkah v konkurenci najmlajših motokrosistov. V razredu MX50 je zmagal Vrh Miha, v razredu MX65 Žiga Grebenc (oba MSK Notranjska), v kategoriji MX85 pa je slavila hrvaška motokrosistka Mia Ribić.

 

V kraljevem razredu MX open je Tim Gajser vozil na polno in to dirko izkoristil za zelo dober trening. »Tokrat sem imel zaradi nove posebne podlage na štartu nekaj težav, saj enostavno nisem vedel s koliko plina naj štartam, zato tudi v prvi vožnji nisem prišel na prvo mesto že v prvem ovinku. Ampak potem sem odpeljal v dobrem tempu in užival v vožnji. V drugo je šlo po mojem načrtu in sem povedel že takoj po štartu. Proga sicer ne dopušča veliko različnih linij, a vseeno je bil to zame dober trening,« je povedal Gajser, ki po dveh dirkah v seštevku državnega prvenstva vodi.

Dobre konkurence je bil vesel tudi Klemen Gerčar (AMD Brežice), ki je priznal, da mu dirkanje s Timom predstavlja prav poseben motiv. »Da lahko štartam ob Timu in poskušam čim dlje držati stik z njim, je zame odlično, saj potrebujem težke dirke in predvsem več sproščenosti v uvodnih krogih. Vse to mi bo pomagalo do boljših rezultatov na svetovnem prvenstvu na dirkah MXGP,« je razložil Gerčar. Za tretje mesto sta se v obeh vožnjah borila Luka Kutnar (AMD Šentvid) in Aljoša Molnar (TRK Tajfun Sport). Na koncu je na tretjo stopničko stopil Kutnar.

V razredu MX2 je Jan Pancar dokazal, da ni po naključju član Yamahine mladinske tovarniške ekipe za EMX in je z veliko prednostjo slavil pred hrvaškim tekmovalcem Luko Crnkovičem. Tretje mesto je osvojil Koprčan Miha Bubnič (MK Jernejles Žiri).

V kategoriji MX125, kjer se kalijo mladinci pred vstopom v člansko konkurenco, je z drugim in prvim mestom zmagal Matevž Robek (MK Fire Group). Luka Milec (APJ moto šport), ki je sicer pokazal izjemno hitrost, je v prvi vožnji padel in osvojil šele peto mesto. Na koncu mu je zmaga v drugi vožnji prinesla skupno drugo mesto. Tretjega mesta se je razveselil Žan Rijavec (MK team Fortuna).

Kategorija veteranov je postregla z zanimivim dvobojem med Bogomirjem Gajserjem in Borutom Koščakom (AMD Šentvid), na koncu ga je v obeh vožnjah dobil mlajši Borut Koščak. Dvoboj je sicer bolj prestižnega značaja, saj sta oba tekmovalca zanesljivo zmagala vsak v svoji kategoriji. Koškak je slavil v kategoriji veterani 40, pri starejših veteranih pa ljubljenec občinstva Bogomir Gajser. Ti so se še posebno razveselili pokalov iz rok virtuoza Roberta Gotarja, svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo v nedeljo, 14. maja v Stranski vasi pri Semiču. Dirka bo štela za skupno državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške, zato bo konkurenca še posebej močna.

Foto: Peter Kavčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji