Gajser verjame v uspešen vikend

V Latviji bo ta konec tedna sedma dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu. V elitni kategoriji MXGP bodo tekmovali štirje slovenski motokrosisti: Tim Gajser, Klemen Gerčar ter Peter in Jernej Irt.


Zadnja dirka svetovnega prvenstva, ki so jo motokrosisti odpeljali pred dvema tednoma, je bila za večino zelo zahtevna, saj je v Valkenswaardu specifična, peščena podlaga. Zmagal je Francoz Gautier Paulin, Tim Gajser pa je bil peti in se drugič v tej sezoni ni uvrstil na zmagovalni oder. Pomembneje je, da Gajser v skupnem seštevku svetovnega prvenstva še vedno vodi, pred Italijanom Antoniem Cairolijem ima štirinajst točk prednosti.

Konkurenca je letos bolj izenačena kot v lanski sezoni, zato je vsaka dirka še toliko bolj atraktivna. Nedeljska dirka pa bo še posebej zanimiva za slovenske navijače, saj bodo prvič na isti dirki v elitni kategoriji tekmovali štirje slovenski predstavniki. Branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser je v nedeljo v Slovenskih Konjicah odpeljal še dirko za državno prvenstvo, kjer je zmagal in se v Latvijo odpravlja z dobrimi občutki. »Proga v Latviji mi je všeč in mi ustreza. Lani sem na tej dirki zmagal. Po vsaki dirki se rad vrnem domov, da si naberem novih moči in se pripravim za naslednjo. Vmes sem pretekli vikend odpeljal še dirko državnega prvenstva. Ko sem doma, treniram po ustaljenem urniku in tako je bilo tudi tokrat, zato verjamem, da me v Latviji ponovno čaka uspešen vikend,« je napovedal Gajser. Lani je bil v Latviji njegov glavni tekmec v boju za zmago Antonio Cairoli, ki bo sodeč po letošnjih predstavah nevaren tudi ta vikend.

Klemen Gerčar upa, da se bo v Latviji prvič letos vpisal med dobitnike točk: »Glede na izkušnje s prvih dveh dirk na evropskih tleh, je v Latviji moj cilj, da osvojim kakšno točko. Tudi dirka državnega prvenstva, ki sem jo odpeljal minulo nedeljo, je bila dober pokazatelj trenutne pripravljenosti. Zato verjamem, da mi lahko s kančkom športne sreče to tudi uspe.« Peteru Irtu upanje na dober rezultat vlivata podlaga latvijske proge in pa dober rezultat z dirke nemškega prvenstva, ki jo je odpeljal pretekli vikend. »Iz dirke v dirko mi gre boljše, podlaga v Latviji mi ustreza, zato mislim, da se lahko uvrstim kakšno mesto više, kot na prejšnjih tekmah,« je napovedal mlajši od bratov Irt.

Zaradi poškodbe pa bo Jernej Irt v elitni kategoriji MXGP tekmoval prvič letos. Dirki v Italiji in na Nizozemskem je moral namreč izpustiti. Minuli vikend je za trening odpeljal dirko nemškega državnega prvenstva, na motor pa je zaradi poškodbe sedel šele pred dvema tednoma. »Poškodba še ni povsem sanirana, z motorjem sem začel trenirati šele pred dvema tednoma. Zato pred dirko nimam visokih pričakovanj. Z ekipo gremo na dirko predvsem zato, da vidimo kje smo trenutno in kaj vse je še treba izboljšati za uspešno nadaljevanje sezone,« je previdno napovedal Jernej Irt.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka bo v nedeljo. Prva vožnja bo na sporedu ob 13. uri, druga ob 16. uri.

 

Jan Pancar in Maks Mausser na dirki EMX

Jan Pancar in Maks Mausser bosta v Latviji tekmovala na dirki evropskega prvenstva. Pancar bo tekmoval na dirki kategorije EMX250 in upa, da se mu bo v tretjem poizkusu uspelo kvalificirati na glavno dirko. Uvrstitve na dirko se nadeja tudi Maks Mausser, ki bo tekmoval v kategoriji EMX125.

URNIK TEKMOVANJA MXGP

Nedelja: 13.00 – 1. vožnja MXGP, 16.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji