Stanje Tima Gajserja po vrnitvi v Slovenijo

Motokrosist Tim Gajser, ki je na dirki svetovnega prvenstva v Latviji minulo nedeljo, 7. maja, v drugi vožnji doživel hud padec in je bil prepeljan v bolnišnico, se je včeraj vrnil v Slovenijo. Po vrnitvi je v UKC Maribor opravil nadaljnje preglede, ki so, tako kot prvi pregled v Latviji, pokazali, da Gajser pri padcu k sreči ni utrpel nobenih zlomov.


 

»Verjetno ne veste, da se je Tim lažje poškodoval že pred odhodom v Latvijo. V četrtek si je na treningu zvil levo zapestje, posledično je v soboto na uradnem treningu pred kvalifikacijami bolj obremenil desno zapestje, zato mu je zategnilo levo roko,« je pojasnil Timov oče in trener Bogomir Gajser.

Nato je v nedeljo najprej sledila nesreča v prvi vožnji, ko je Timu v nogo zapeljal španski tekmovalec Jose Butron. »To je bila nenavadna nesreča, videlo se je, da je Butron s polno hitrostjo zapeljal naravnost v Timovo nogo,« je povedal Bogomir in nadaljeval: »Takrat je bilo Timovo nadaljevanje vprašljivo. Po padcu se je sicer pobral, vendar prvega kroga za tem najprej zaradi bolečin sploh ni mogel normalno odpeljati. A se je nekako zbral in končal prvo vožnjo.« Po prihodu v cilj je imel Tim na nogi velik hematom, zato ga je takoj oskrbel Hondin zdravnik in ga je pripravil na drugo vožnjo. »Nogo mu je trdno povil, da ni otekala,« je dodal Bogomir.

Težav še kar ni bilo konec in v drugi vožnji se je zgodil padec, ob katerem je vsem zastal dih. Še posebej zato, ker se Tim po padcu ni pobral. Bogomir je pojasnil: »Proge so zadnje čase res grde, vmes nič ne poravnajo in naredijo se globoki kanali. Tim je zapeljal v kanal in zamudil skok, ker ni vstal z motorja ga je odbilo z motorja. Najprej je bil za trenutek v nezavesti. Ima velike bolečine, posebno v prsnem košu. Bolijo ga tudi noge, praktično celo telo. Sam ne more ne leči, ne vstati, tudi leži težko. K sreči je z glavo in hrbtenico vse v redu.«

Kljub vsemu pa sta Tim in Bogomir optimista in verjameta, da bo Tim tekmoval že na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ki bo 21. maja v Nemčiji. »Danes se Tim že počuti nekoliko boljše, lahko naredi več gibov. Trenutno samo leži in počiva. Sicer je težko karkoli napovedati, bomo videli, kako se bo stanje izboljševalo iz dneva v dan. Najprej mora okrevati do te mere, da bo pred dirko v Nemčiji sposoben opraviti vsaj en trening. Ta bo pomemben, da bomo videli, ali sploh lahko vozi in da bolečine ne bodo prevelike. Upam, da bo do te mere okreval vsaj tri dni pred dirko,« je še razložil Bogomir, ki se je obenem zahvalil vsem navijačem za spodbudne besede.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji