Matej Žagar v Varšavi brani lansko tretje mesto

V soboto bo poljska prestolnica na razprodanem Narodnem stadionu gostila drugo dirko letošnje Speedway Grand Prix serije. Po vzpodbudni uvrstitvi v polfinale in osvojenih desetih točkah pred dvema tednoma v Krškem, pa se VN Poljske seveda veseli tudi Matej Žagar.


Kako tudi ne bi, saj gre za najuspešnejše prizorišče iz vidika njegove kariere, kar se tiče nastopov na dirkah za VN. Pred dvema letoma je tukaj osvojil prvo mesto, po tem, ko so zaradi slabe proge dirko prekinili po ducatu voženj, lani pa je kot rečeno dirko zaključil na tretji stopnički.

Žagar je večkrat dokazal, da mu ovali, ki so postavljeni v velike stadione in tam le za eno dirko na leto, kot tehnično odlično podkovanemu vozniku precej ustrezajo. Če bo kot lani letos uspel tudi z dobrimi starti in hitrim motorjem, se lahko nadeja dobre uvrstitve seveda tudi tokrat.

»Motorji in forma so tam, kjer sem si želel. To sem dokazal tudi na nedavni kvalifikacijski dirki za SP, ko sem na Slovaškem zaostal le za zmagovalcem VN Slovenije, tamkajšnjim domačinom Vaculikom. Če bo vzdušje podobno naelektreno, v kar ne dvomim, pa je to zame le še dodaten motiv,« je pred dirko povedal Žagar, ki mu je Poljska na račun žene in profesionalnega dirkanja kot drugi dom, saj mu tudi njihov jezik ne dela prav nobenih preglavic. Tako se tudi z mehaniki iz svoje ekipe, za razliko od večine ostalih tujcev, ki prav tako zaposlujejo poljske mojstre, tekoče sporazumeva kar v njihovem materinem jeziku.

Žreb je Žagarju namenil startno številko enajst, kar pomeni, da bo v rednem delu dirke dvakrat startal iz povsem zunanjega položaja. Na papirju to sicer ni najbolj ugodno, vsaj glede na statistiko lanske dirke pa tudi ne preveč pesimistično. V letošnji konkurenci, ko med elitno petnajsterico borcev za naslov svetovnega prvaka ni nihče, ki bi veljal za outsiderja, kar se je izkazalo že na prvi dirki v Krškem.

Žagarjeve vožnje:

3            F. LINDGREN (66), M. ŽAGAR (55), P. PAWLICKI (16), E. SAYFUTDINOV (89)

7            M. ŽAGAR (55), N. IVERSEN (88), T. WOFFINDEN (108), C. HOLDER (23)

9            P. PAWLICKI (777), A. LINDBACK (85), N. PEDERSEN (12), M. ŽAGAR (55)

14          G. HANCOCK (45), J. DOYLE (69), B. ZMARZLIK (95), M. ŽAGAR (55)

20          M. VACULIK (54), P. DUDEK (692), M. ŽAGAR (55), M. JANOWSKI (71)

Startna lista

  1. Nicki Pedersen (Dan)
  2. Greg Hancock (ZDA)
  3. Chris Holder (Aus)
  4. Maciej Janowski (Pol)
  5. Martin Vaculik (Slk)
  6. Piotr Pawlicki (Pol)
  7. Tai Woffinden (VB)
  8. Bartosz Zmarzlik (Pol)
  9. Przemysław Pawlicki (Pol)
  10. Fredrik Lindgren (Šve)
  11. Matej Žagar (Slo)
  12. Emil Sajfutdinow (Rus)
  13. Jason Doyle (Aus)
  14. Patryk Dudek (Pol)
  15. Niels Kristian Iversen (Dan)
  16. Antonio Lindbaeck (Šve)

Rezervna voznika:

  1. Krystian Pieszczek (Pol)
  2. Paweł Przedpełski (Pol)


    Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji