V nedeljo DP Slovenije in Hrvaške

AMZS motokros državno prvenstvo se to nedeljo 14. maja seli v Belo krajino, kjer se bodo na skrajnem jugovzhodu Slovenije letos prvič med seboj pomerili najboljši slovenski in hrvaški motokrosisti. Dirka na progi Stranska vas pri Semiču bo štela za skupno državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške. Polne štartne rampe, dobra vremenska napoved in spektakularna, prenovljena motokros steza, kjer najboljši letijo tudi po 40 metrov daleč, obeta vrhunske motokros dirke.


Čeprav je slovenski as Tim Gajser do zadnjega upal, da bo okreval in bo v nedeljo lahko tekmoval pred številnimi domačimi navijači, pa ga v Semiču žal ne bo. Gajserjevo počutje je iz dneva v dan boljše, vendar še zdaleč ne takšno, da bi že lahko sedel na motor. Manjkal bo tudi Klemen Gerčar (AMD Brežice), ki prav tako še okreva po poškodbi kolena, vprašljivo pa je tudi nadaljevanje njegove sezone. Kljub odsotnosti vodilnih motokrosistov pa bo dirka v odprem razredu zelo zanimiva. Na motokros proge se namreč vrača Jaka Može (AMD Trebnje). Motokrosist, ki se ga je prijel vzdevek »dolenjski projektil«, bo izkoristil prednost njemu izredno ljube steze in podporo dolenjske publike. Težko je napovedati, kako visoko se lahko zavihti, toda dejstvo je, da je Jaka Može še vedno hiter. Konkurenco mu bosta delala Aljoša Molnar (TRK Tajfun) in Luka Kutnar (MK Fire Group). Presenetita pa lahko tudi Toni Mulec in Ian Oskar Katanec (MK Slovenj Gradec), ki se v Semič podaja po izjemni dirki za evropsko prvenstvo v Bolgariji, kjer je s tretjim mestom na dirki evropskega prvenstva prvič v karieri stopil na zmagovalne stopničke.

V kategoriji MX2 bo Jan Pancar (AMD Šentvid) skušal nadaljevati niz neporaženosti v letošnji sezoni, na dveh dirkah je osvojil vseh sto točk. Matevž Robek (MK Fire Group) si je po prvih dveh dirkah državnega prvenstva privozil vodstvo v kategoriji MX 125, kjer pa so motokrosisti zelo izenačeni. 

V kategorijah MX 65 in MX 85 se bo dirka točkovala za rekreativno tekmovanje, na dirki pa bodo tekmovali vsi najboljši z izjemo Jake Peklaja (AMD Šentvid), ki bo tekmoval v Italiji na dirki evropskega prvenstva. Prisotna bosta vodilna kategorij MX 50, na čelu z Miho Vrhom (MSK Notranjska) in Galom Hauptmanom (AMD Šentvid), predvsem pa bo zanimivo videti, kje so v primerjavi s konkurenti iz Hrvaške naši mladi motokrosisti.

Poleg najmlajših, bodo na dirki tekmovali tudi najstarejši. Pri veteranih nad štirideset let je letos še nepremagan Borut Koščak (AMD Šentvid). Bo pa ob odsotnosti Tima Gajserja prisoten njegov oče Bogomir, ki bo na tretji dirki državnega prvenstva branil vodstvo v kategoriji veteranov nad petdeset let.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se začnejo ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 bo sledila ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri, takoj po koncu pa bo podelitev pokalov najboljšim.

Obvestilo organizatorja: Za otroke do 12. leta je cena vstopnice 5 Evrov, za odrasle pa 10 Evrov.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji