Uspešen začetek enduro prvenstva

V Buzetu na Hrvaškem se je z dirko mednarodnega prvenstva Alpe Adria začelo tudi državno prvenstvo Slovenije v enduru.


Kljub slabši vremenski napovedi se je tekmovanja udeležilo skoraj sto tekmovalcev, vreme pa je k sreči zdržalo in tako je tekmovalcem dvodnevno dirko popestrila le razgibana proga.

Skupni zmagovalec prve dirke za prvenstvo Alpe Adria je postal avstrijski predstavnik Michael Feichtinger, najviše uvrščeni Slovenec je bil Gregor Robek (MK Divji petelini) na šestnajstem mestu. V seštevku držav je Slovenija osvojila četrto mesto.

V kategoriji E1 za državno prvenstvo je David Tepuš (Enduro sport Maribor) osvojil drugo mesto, boljši je bil le hrvaški predstavnik, ki je tekmoval v odprtem državnem prvenstvu. Tepuš je prvi dan padel in je sicer zmagal, drugi dan tekmovanja pa je čutil posledice padca in ni bil med najhitrejšimi.

V kategoriji E2 je zmagal Gregor Robek, drugo mesto je osvojil Albert Ferlinc (Enduro sport Maribor) in tretje Vanija Fabjančič iz Buzeta.

 

Jaka Završan (AMD Trebnje) je bil v seštevku sobote in nedelje najboljši v kategoriji E3, kjer sta se na stopničkah zvrstila še Miha Piletič in Peter Gorišek (oba MK Divji petelini).

Pri veteranih je slavil Janez Rant (AMD Radovljica) pred Darkom Klemenčičem, tretji pa je bil Robert Reher (oba Enduro sport Maribor).

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo že to soboto v Avstriji.

Rezultati Alpe Adria

Rezultati DP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji